Marinković-Savović: Ministar prosvete ili bahati privatni preduzetnik 1

Nakon što je Ministarstvo prosvete na čelu sa Mladenom Šarčevićem potpuno krahiralo sa onlajn polaganjem male mature, ministar Šarčević je nastavio da „briljira“.

– Ovoga puta, povod je vraćanje dece u škole i način obraćanja ministra Šarčevića direktorima škola. Ministar je doslovce izjavio: „Direktor škole je taj koji ima autoritet da kaže učitelju, đaku, roditelju, čistačici: ‘Izvini, ti to, ti radiš ovo!’. Ja ću to strašno kontrolisati. U zakonu stoji da ja njih mogu da smenim“. Ovakav način obraćanja nije svojstven, ili bar ne bi trebalo da bude jednom ministru, koji je samo potvrdio da se ponaša kao najokrutniji i najbahatiji privatni preduzetnik, a ne kao ministar – izjavila je Gordana Marinković-Savović, predsednica Saveta Dveri za obrazovanje i nauku.

Prema njenim rečima, Šarčević Ministarstvo prosvete doživljava kao svoju privatnu firmu, a direktore kao neposredne rukovodioce u toj firmi, koje može da smenjuje po svojoj volji.

– Nažalost, celokupna klika koja je trenutno na vlasti se tako ponaša, pa ne iznenađuje što i ministar prosvete daje sebi za pravo da bude bahat na svakom koraku. A možda je on samo svestan onoga u šta mi već duže vreme sumnjamo – da je cela Srbija postala privatna firma jednog čoveka koji ne poznaje šta znači država, njen Ustav, zakoni i institucije. Zato je obaveza svih nas da se borimo i vratimo državu narodu, da osnažimo i ponovo izgradimo urušene institucije sistema u kome ovakav način vođenja ministarstva više nikada neće biti moguć – poručila je Marinković-Savović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari