Marko Jakšić: Apsurdno je da patrijarh Irinej podržava Vučića

Ostavite komentar


  1. Absurdno je da SPC podrzava litije u titogradskom GUL-agu a ne poziva na litije u samom centru jugkomunistickog radnog logora, u Srbiji, u beogradu.
    Socijalisticka Praznoslavna Crkva, napravila je partija odavno, bas kao sto Milo pravi u Titogradu danas…

    1. Niko ne brani Milu da pravi svoju crkvu, ali ne može otimati tuđe. U ostalom postoji nepriznata Crnogorska pravoslavna crkva, koju su Milovi istomišljenici osnovali pre manje od 3 decenije, ali njemu treba imovina SPC, tačnije mitropolije crnogorsko-primorske. Zato je SPC pozvala na litije da bi odbranila svoju imovinu, da bi protestvovala protiv antiustavnog i antidemokratskog zakona, a ne protiv režima. Litije nisu politički, već verski protesti. Crkva ne bi trebalo da učestvuje u političkom životu, pa ni političkim protestima, ali naravno ima moralno i istorijsko pravo sa ukaže da put, kojim se zemlja danas kreće nije dobar. Moguće da su pojedini u vrhu SPC ucenjeni i da više vode računa o svom statusu nego o narodu i vernicima.

    2. U Srbiji se već dugo POPOVI I POLITIČARI NADMEĆU KO ĆE BITI GORI I KO ĆE VIŠE OPLJKAČKATI OD ZATUCANOG I PRIMITIVMOG srpskog naroda koji ne ume da se organizuje i BORI ZA SVOJA GRAĐANSKA, LJUDSKA PRAVA

  2. Spali sagovornici na dva sa istim imenom i prezimenom još pride Trsjkovićka. Dajte malo mašte i pročeprkajte valjda ćete naći neke nove sagovornike koji neće upotrebljavati večito iste floskule još od Brnjaka i Jarinja.
    Laž je da su na KiM glassli 33-34.000 Srba. Samo na ponovljenim izborima za gradonačelnika Kosovske Mitrovice. Oko 50.000 Srba je glasalo za Srpsku Listu ali je priznato oko 44.000 glasova. 4-6.000 glasova nas interno raseljenih lica je ukradeno čuvenom farsom sa ABH skafanderoma.
    62.000 glasova na KiM bi bio srećan da su svi glasovi srpski. Zaboravili ste poziv Tačija da svi Albanci glasaju za albanske predstavnike i partije. Tako da su sva tri predstavnik Albanaca ušli u srpski parlament i da su osvojili apsolutnu vlast u Bujanovcu.

    1. Nemojtemi pominjati ni pazrijarha no predsednika sbe su skartovi protiv naroda i crkve.

  3. Irineju nije bitno Kosovo nego da sačuva imovinu crkve u Srbiji i neplaćanje poreza..

    1. Apsolutno ste u pravu. SPC se postepeno otuđuje od svog naroda. Postala je firma za gomilanje para. U vreme pandemije, SPC dobije od države 10 miliona evra, vraćeni su im ogromni posedi zemlje, šuma, objekti, a porez ne plaćaju. Naravno, to ima cenu, a ona je politička podrška AVu. Nije mi samo jasno šta će toliko bogatstvo SPC. Zar nije smisao da, da umesto podnih grejanja po manastirima i besnih automobila, bogomolja i sl, ne pomažu sužnjim, siromašnim, bolesnim, ne grade obdaništa, škole i tako pomognu svom narodu. Koliko ja pamtim, nikada gore stanje u SPC nije bilo nego sada.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.