Marko Jakšić o ranjavanju kod Štrpca: Jedini odgovorni Kurti, Osmani i Svečlja 1Foto: Kossev

Marko Jakšić, nekadašnji odbornik građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ u skupštini Severna Mitrovica i pravnik koji je sa ostalim Srbima napustio kosovske institucije, smatra da su jedini odgovorni za napade na Srbe kosovki premijer, predsednica i ministar unutrašnjih poslova kao i ostatak njihovog režima.

On je na svom Tviter nalogu napisao i da oni mesecima generišu mržnju prema Srbima, ali i da tome doprinosi i blagonakloni stav Kfora, Euleksa, kao Kancelarije EU i ambasada SAD i Nemačke u Prištini

Jakšić je naveo:“Jedini odgovorni za napade na Srbe za božićne praznike su Aljbin Kurti, Vjosa Osmani i Dželjalja Svečlja i ostatak režima na Kosovo koji već mesecima generiše mržnju prema Srbima. Tome doprinosi blagonakloni stav Kfore, Kancelarije EU, Euleksa, Ambasade SAD na Kosovu, Ambasade Nemačke na Kosovu i ostalih“.

Podsetimo, juče su Stefan (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, dok su nosili badnjak, pucao Albanac iz kola u pokretu. Oni su zadobili prostrelne rane, jedan je pogođen u šaku, a drugi u rame. Kosovska policija objavila je da je priveden osumnjičeni za ranjavanje dečaka i mladića srpske nacionalnosti kod Štrpca A. K (M/K) star 33 godine.

Ovaj događaj su osudili i premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani, kao i zvaničnici Beograda i međunarodne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari