Predrag Marsenic DSSfoto: Promo

Najbolji scenario u Beogradu bio bi da na konstitutivnoj sednici niko ne napravi većinu i da se ide na nove izbore, rekao je potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić dodajući da bi u tom slučaju tražili pročešljavanje biračkog spiska i ravnopravnu zastupljenost u medijima.

On je televiziji N1 rekao da Novi DSS ne želi scenario u kom će „naprednjaci“ napraviti većinu uz pomoć „određenih preletača“, pominjući u tom kontekstu nosioca izborne liste „Mi – glas iz naroda“ za Beograd Aleksandra Jerkovića i „još jednu odbornicu“.

„Kad pogledate tog gospodina Jerkovića vidite da on predstavlja sve ono što ne valja na političkoj seni – politički karijerizam bez pokrića i želja da se lični socijalni problemi rešavaju ulaskom u politiku“, naglasio je Marsenić.

Prema njegovim rečima, ako ne bi mogli da dobiju kontrolu nad biračkim spiskom i ravnopravni teren u medijima, postavlja se pitanje da li je svrsishodno izlaziti na izbore.

Upitan da li će Novi DSS razgovarati sa drugim strankama desnice i da li prati šta se dešava sa Zavetnicima, Marsenić je kazao da, ako se neko pitao zašto nije došlo do ujedinjenja desnice, sve sumnje „razvejavaju“ koalicije Zavetnika sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u Kruševcu i Kuršumliji, kao i „pohvale“ između Milice Đurđević Stamenkovski i Aleksandra Vučića.

Na pitanje da li bi ga iznenadilo da liderka Zavetnika dobije mesto u vladi, Marsenić je napomenuo da ne bi.

Kazao je da će Novi DSS nastaviti koaliciju sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije i da se bori za „odbranu Kosova i Metohije“.

Marsenić tvrdi da će Novi DSS doći na konstituisanje republičkog parlamenta.

„Jedino što bismo mogli da uradimo je da podnesemo ostavke ili ne položimo zakletvu, ali to bi bilo prepuštanje kompletnog parlamenta SNS“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari