Martin Bežinarević: Incident na Starici posledica ignorisanja problema od strane lokalne i republičke vlasti 1Foto: 1 od 5 miliona

Nakon što je sinoć kamp aktivista na Starici srušen, a jedna mašina kineske kompanije Ziđin zapaljena pisanom izjavom oglasio se i kopredsednik pokreta 1od5miliona i odbornik SO Majdanpek, Martin Bežinarević.

U pisanoj izjavi se navodi da je Bežinarević više puta upozoravao da će doći do fizičkih sukoba na planini Starici ukoliko vlast nastavi da ignoriše problem.

-Krivci za incident koji se sinoć dogodio na planini Starici jesu upravo predstavnici lokalne i republičke vlasti koji su ignorisali problem naroda, pa je narod u toj situaciji prinuđen da se sam brani, uzeo pravdu u svoje ruke – ističe Bežinarević.

Prema njegovim rečima planina Starica deo je identiteta svih Majdanpečana, te da je “narod brani kako bi zaštitio svoju istoriju, zdravlje i prirodu”.

-Aktivisti na planini brane planinu Staricu, simbol našeg grada i nije im potrebna ni Zorana Mihajlović, ni Ćuta, ni Marinika, ni Đilas da bi je branili. Narod Majdanpeka brani svoju planinu zato što je ona deo našeg identiteta – deo svih nas – navodi Bežinarević i dođe “da se borba svodi na dve stvari: život ili profit po cenu zdravlja”.

-Nikada nesmemo da dozvolimo da se komšije međusobno pobiju, zarad profita nekoga koga ni ne poznaju – zaključuje kopredsednik pokreta pokreta 1od5miliona i odbornik SO Majdanpek, Martin Bežinarević u pisanoj izjavi povodom incidenta na Starici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari