Međak (Evropski pokret u Srbiji): EK bi morala da reaguje na izborne neregularnosti u Srbiji 1foto FoNet_Milica_Vučković

Vladimir Međak iz Evropskog pokreta Srbije izjavio je danas da bi Evropska komisija (EK) morala da reaguje na rezoluciju Evropskog parlamenta (EP) i izveštaj ODIHR-a o neregularnostima na decembarskim izborima u Srbiji.

Međak je agenciji Beta kazao da EK ne bi smela da se ogluši o zahtev EP da se reaguje povodom neregularnog izbornog procesa u Srbiji.

„Ako se EK ovih dana ne oglasi o izbornim neregularnostima u Srbiji, Ursula fon der Lajen će morati na jesen, kada bude njen reizbor, da objasni parlamentu zbog čega je evropska vlada prešla preko izborne krađe u Srbiji“, rekao je on. ;

Međak je napomenuo da EP prestaje sa zasedajem krajem aprila i da su evropski izbori zakazani za maj. ;

„Eventualno neoglašavanje EK o izbornim nepravilnostima u Srbiji uticaće na vlast u Beogradu da do predstojećih izbora ne sprovede preporuke iz izveštaja ODIHR-a. Na žalost, EK se do sada nije pokazala preterano voljnom da se bavi stanjem demokratije i zaštitom vrednosti Evropske unije (EU) u Srbiji“, kazao je Međak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari