Mihajlović: Đilas hoće vlast bez izbora, pamtimo njihovo nasilje 1Foto: Beta/Zoran Petrović/MO

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da „nova pretnja protestima lidera Stranka slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa pokazuje da ovog političara i njegove partnere ne interesuje bolji život građana, već isključivo vlast i njihovi lični interesi“.

„Verujem da građani od političara, bilo da su u vlasti ili opoziciji, ne žele da vide ogoljenu borbu za vlast, već političku borbu ideja i programa, koja treba da donese mogućnost izbora između različitih opcija i na kraju, boljitak za sve građane“, rekla je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Prema njenim rečima, SNS je i kao opozicija predlagala rešenja, „nikad nije bežala od izbora“, ali „izgleda da Đilasa ne zanima interes građana, već samo kako da se vrati na vlast, zbog sopstvenih interesa“.

„Sigurna sam da je građanima još sveže sećanje na proteste na kojima lideri i pristalice opozicije pozivaju na nasilje i upadaju u institucije, pokušavajući da dođu na vlast bez izbora“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da deo opozicije neće izaći na izbore ukoliko predlog unapređenja izbornog procesa koji treba da sačine posredinici iz Evropskog parlamenta, bude „uz dlaku“ predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već će organizovati proteste.

Ona je dodala da je „uverena da građanke i građani dobro pamte i motornu testeru u Radio televiziji Srbije, nošenje vešala ulicama Beograda i uvredljivo i nasilničko ponašanje prema ženama i da ne žele takve scene da gledaju ponovo“.

Đilas je prethodno izjavio da deo opozicije neće izaći na izbore ukoliko predlog unapređenja izbornog procesa koji treba da sačine posredinici iz Evropskog parlamenta bude „uz dlaku“ predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već da će organizovati proteste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari