Mihajlović: Protiv podele na izdajnike i patriote 1Foto: N1

Pitanje Kosova ne treba da bude tema oko koje će nas bilo ko, pa i mitropolit Amfilohije, deliti na „izdajnike“ i „patriote“, već pitanje oko koga svi treba da se okupimo kako bismo pronašli najbolje rešenje za građane i budućnost Srbije, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno, Mihajlović je dodala da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „poslednji čovek u Srbiji kome se može reći da ne vodi računa o Kosovu i našim građanima koji tamo žive“.

„Samo što za razliku od nekih drugih koji su lupanjem u grudi patriotske koristili Kosovo za dobijanje političkih poena, ali i za sticanje velikog novca, dok je sve više Srba napuštalo Kosovo, Vučić konkretno pomaže opstanak i bezbednost naših građana“, smatra Mihajlović.

Prema Mihajlović, najbolji rezultat je da se najviše dece u Srbiji upravo rađa na Kosovu i da nije bilo nijednog etnički motivisanog ubistva naših građana.

Ona očekuje da će se, kako se unutrašnji dijalog bude bližio kraju, tako i pojačavati napadi „nacionalista na Vučića“.

„Predsednik Vučić ima veliku podršku građana za evropsku politiku i politiku mira i regionalne saradnje koju sprovodi i od nje neće odustati. Predsednik se, kako je već nekoliko puta rekao, neće mešati u crkvene stvari, kao što ni mitropolit Amfilohije neće voditi državnu politiku Srbije“, poručila je Mihajlović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari