Mihajlović: Tužilaštvo da ispita optužbe opozicije 1Zorana Mihajlović: Foto Fonet/Zoran Mrđa

U situaciji u kojoj opozicija mesecima za predsednika države i njegovu porodicu govori da su kriminalci, normalno je da tražite od najviših institucija da ispitaju te navode, izjavila je jutros potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović. 

Ona je kazala da treba da se vidi je li opozicija lažno optužuje i zašto sada ima problem s tim da Tužilaštvo ispita sve navode.

Gostujući u jutarnjem programu TV Prva, ministarka građevinarstva je navela da je potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević u krivičnu prijavu samo stavio ono što je opozicija govorila i da bi i ona tražila da Tužilaštvo ispita takve navode upućene najvišoj državnoj instituciji, a to je predsednik Republike. 

“Sada vidimo da opoziciji smeta što je podneta krivična prijava, da li to znači da su sve vreme lagali? Budući da opozicija nema nikakav program, od njih nećete čuti stav ni o Kosovu i Metohiji, ni o ekonomskoj politici, ni o platama i penzijama i jedino što im preostaje je da napadaju one koji rade”, rekla je ona.

Mihajlovićeva: Izgradnja Moravskog koridora počinje 15. decembra

“Radovi na izgradnji Moravskog koridora, koji će povezati Koridor 10 i auto-put ‘Miloš Veliki’, počinju 15. decembra. Ova vlada je pokazala da može da realizuje velike projekte bez kašnjenja, uz dobru pripremu, i odličan primer za to je deonica auto-puta od Surčina do Obrenovca, koju smo završili i pre roka i koju puštamo u saobraćaj 18. decembra”, izjavila je Zorana Mihajlović.  

Ona je, gostujući na TV Prva, rekla da će se danas sastati sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će prolaziti Moravski koridor.  

“Ne možete uraditi nijedan veliki projekat ukoliko ne uključite lokalne samouprave, što nije bio slučaj sa nekim ranijim vladama. Za Moravski koridor izvršili smo sve pripremne radnje, od građevinskih dozvola do eksproprijacije i nikakvih odlaganja neće biti. Danas ćemo razgovarati o tome šta se sve očekuje od opština i gradova i koje procedure treba ubrzati”, rekla je ona. 

Potpredsednica Vlade rekla je da će Moravski koridor graditi jedna od najboljih svetskih kompanija, „Behtel“, te da je Srbija, poučena ranijim iskustvima, u nove ugovore stavila klauzule koje štite državu i investitora. 

“Biće naplate penala ako bude ikakvih kašnjenja, kao što ih je i država plaćala jer su raniji ugovori bili tako sročeni da su samo naše obaveze navođene, ali ne i obaveze izvođaca. Više nikada ne sme da nam se desi da projekat radimo 10, 20, pa i 40 godina, koliko smo čekali na Koridor 10”, rekla je ona. 

Mihajlović je dodala da puštanjem auto-puta Surčin-Obrenovac više neće biti gužvi koje postoje kod Bariča, te da ćemo se za pet minuta uključivati na auto-put „Miloš Veliki“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari