Đorđe Miketić: Ne povlačim se sa izborne liste, jer bi to bilo povlačenje pred nasiljem 1foto FoNet Aleksandar Barda

„Neću se povući sa izborne liste, jer bi to bilo povlačenje pred nasiljem. Neću se povući pred sramnom kampanjom. Podneću sve napade uzdignute glave“ kaže za Danas Đorđe Miketić, kandidat za dobornika na listi Srbija protiv nasilja i funkcioner stranke Zajedno.

On je danas obelodanio da se povlači iz izborne kampanje, nakon objavljivanja njegovog privatnog snimka. Naveo je da se pomera iz kampanje jer mora da zaštiti porodicu, da vodi pravnu borbu i da ne dozvoli da ovo blaćenje ugrozi pobedničku kampanju.

„Ovo nije samo borba za mene i moju porodicu, ovo je borba za svakog građanina Beograda i Srbije koji sutra može da bude predmet ovakve kampanje. Užasno je važno da svi odbornici na opozicionim listama budu otporni na ucene i potkupljivanje. Branim i svoje kolege iz opozicije na koje sutra mogu da krenu istim metodama“, navodi Miketić.

Prema njegovim rečima ovde se brane principi demokratije.

„Pomeram se iz kampanje, jer ne želim da se umesto o fantomskim biračima, kupovini glasova koje je otkrio CINS, ili korupciji Čamagić-Šapić, govori o meni. To je moj lični čin i to je dovoljna mera. Hvala mnogim kolegama i javnim ličnostima koje su me zvali i pružili podršku. U ovim trenucima mi je to mnogo važno“, poručuje MIketić za Danas, objašnjavajući zbog lega ne želi da se povuče sa izborne liste .

Njegovo moguće povlačenje sa izborne liste najavio je danas kandidat za gradonačelnika Srbija protiv nasilja, Vladimir Obradović.
Čak i da žeili da se povuče međutim, čak i da želi da se povuče Miketiću to zakon ne dozvoljava, jer je izborna lista već proglašena, a objavljena su imena kandidata.

„Republička izborna komisija već je utvrdila zbirnu listu i mislim da se ona više ne može menjati. Na toj listi su navedena sva imena kandidata“, navodi za Danas Zoran Alimpić, član Gradske izborne komisije i dodaje da će uskoro i GIK utvrditi zbirnu listu.

Jedina mogućnost pod kojom bi Miketić mogao da se povuče sa liste, navode sagovornici Danasa je da potpiše ostavku i da je deponuje, iako to zakonom nije predviđeno, ali proizvodi pravno dejstvo. Druga mogućnost je da funkcioner stranke Zajedno ne prihvati odbonički mandat, ako ga dobije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari