Miketić (Zajedno): Promenjen sudija koji vodi predmet Geneks kula 1Arhivska fotografija: Wikipedia / Błażej Pindor

Poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić objavio je danas da je došlo do promene sudije koji u Privrednom sudu u Beogradu vodi predmet Geneks kula.

Miketić je u pisanoj izjavi naveo da je smenjena sudija Ljiljana Matić, koja je po njegovim rečima, sedam godina vodila predmet „Kompanije Generaleksport“, a da je na funkciju postupajućeg sudije postavljen Goran Maksimović.

„Kako smo dobili informaciju, to je gospodinu Maksimoviću prvo zaposlenje i to pravo na funkciju sudije u predmetu ‘Kompanije Generaleksport“ u stečaju“, naveo je Miketić a prenela stranka Zajedno.

Ocenio je da promene u Privrednom sudu „bacaju novo svetlo“ na slučaj Geneks kule.

„Očigledno je da se tu nešto kuva. Mi iz stranke Zajedno insistiramo da država iskoristi pravo preče kupovine i postane vlasnik ove čuvene zgrade i konačno uradi nešto u javnom interesu a ne da bagatelno rasprodaje simbole grada i puni džepove tajkunima“, naveo je Miketić.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je početkom godine zakazala za 6. februar prodaju dela imovine firme u stečaju Generaleksport – 28 poslovnih prostora i na hiljade kvadrata garažnog prostora u Geneks kuli, poznatoj i kao Zapadna kapija Beograda.

Geneksova kula je od 2021. pod zaštitom države, a cena po kojoj se ovaj put nudi na prodaju je 834,6 miliona dinara, što je značajno manje od prve ponude u maju kada je početna cena bila dve milijarde dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari