Milan Radoičić tužio Radu Trajković za povredu ugleda i časti 1Foto: Beta/Milan Obradović

Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste kojeg kosovsko tužilaštvo sumnjiči za umešanost u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića, podneo je tužbu Višem sudu u Beogradu protiv predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije, Rade Trajković zbog povrede ugleda i časti.

Ovu vest saopštila je Trajković na svom Tviter profilu, navodeći da će se braniti „poligrafom“, a potvrdio je i sam Radoičić u razgovoru za KoSSev.

Rada Trajković je u više navrata u medijima javno označavala Radoičića kao osobu koja je umešana u ubistvo Olivera Ivanovića.

Istovremeno kritikovala je i srpske pravosudne organe zbog toga što su, kako je ona to objasnila, štitili Radoičića od kosovskih istražnih organa koji za njime tragaju još od novembra prošle godine kada je u Severnoj Mitrovici izbegao hapšenje, prenosi KoSSev.

Portal je potsetio da je Rada Trajković nedavno na televiziji N 1 rekla da se „Radoičić nalazi na medjunarodnoj poternici i da je njegov jatak predsednik Srbije, Aleksandar Vučić“.

„Oni ne žele, iako su priznali institucije pravosudja Kosova, da Radoičić dodje i dokaže svoju nevinost, da skine sa sebe hipoteku Srbina koji je učestvovao u organizaciji ubistva najčestitijeg medju nama“, kazala je tada Rada Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari