Milan Tanović (POKS): Kragujevačka vlast beži od dijaloga o 2,5 miliona evra 1FotO: GrO POKS Kragujevac

 

Povodom današnjeg, drugog odlaganja sednice Skupštine grada zbog nedostatka kvoruma koju je sazvala opozicija oko nadoknade za zemljište u „slučaju Servis”, reagovao je i Milan Tanović, predsednik Gradskog Odbora POKS Kragujevac.

– Danas smo prisustvovali bahatosti vladajuće većine, po drugi put, nedolaskom na sednicu po hitnom postupku koju je zakazala opozicija a gde je jedina tema trebala da bude sporna i nezakonita odluka skupštine grada Kragujevca (skupština nije smela da bude odlučuje o tome jer nije nadležna) da isplati određenom fizičkom licu 2,5 miliona evra za objekte koje je to lice platilo 7.000 evra, kaže Tanović za Danas.

Kako ni danas nisu postojali uslovi za rad tj. kvorum, predsednik skupštine ili njegov zamenik u ovom slučaju, morali su na osnovu poslovnika, član 134. stav 5. da sednicu skupštine odlože za drugi dan, određujući tačan dan i sat održavanja sednice.

– Međutim, bahatost vlasti se nastavila jer je zamenica predsednika skupštine umesto da sednicu odloži, sednicu zaključila iako ista nije bila ni otvorena, što je još veći apsurd. Na taj način prekršen je poslovnik i ubijena demokratija u skupstini grada Kragujevca, zaključuje on.

Po njegovom mišljenju, uprkos lepim rečima gradonačelnika na jednoj od prethodnih sednica „da žele normalan dijalog”, vidimo da u praksi teško da će do normalnog dijaloga doći, jer da se tako nešto zaista želi ne bi se opozicija obraćala vlasti putem konferencije za medije, već bi se nalazili u skupštinskoj sali i diskutovali o temi koja ovih dana muči veliki broj Kragujevčana.

– Prisustvujemo farsi, da gradonacelnik prima građane Kragujevca na razgovor kako bi čuo njihove probleme a ne želi da diskutuje sa opozicijom u skupštinskoj sali gde mu je to obaveza da radi, smatra Tanović, napominjući da je na prošlim izborima za pozcionu opciju glasalo 35-36.000 Kragujevčana koje oni u lokalnoj vlasti zastupaju.

Od čega vlast beži ako smatra da je sve čisto?, pita se on i odgovara: „Da li opozicija treba da čeka sledeći prijem građana kod gradonačelnika, pa da kolektivno dođe na razgovor kako bi dobila odgovore na pitanja”.

Ovde, po Tanoviću, nije reč o političkim poenima niti njih kao pojedinaca – odbornika, niti stranaka koje predstavljaju.

– Ovde je reč o novcu građana Kragujevca i to o 2,5 miliona evra, koliko iznosi budžet predviđen za kapitalne investicije ove godine, zaključuje on.

I za Milana Tanovića ovde nije kraj o razgovoru na ovu temu, jer kako ujedinjena kragujevačka opozcija obećava – ova tema je i danas odložena ali samo do naredne, redovne sednice Skupštine Grada koju lokalna vlast okupljenja u koaliciji oko SNS-a neće moći da izbegne i bojkotuje.

Da podsetimo, kao i pre tri dana zbog nedostatka kvoruma, odnosno nedolaska odbornika vladajuće koalicije danas je odložena sednica Skupštine grada Kragujevca koju su sazvali opozcioni odbornici zbog nadoknade za zamljište na lokaciji nekadašnjeg „Zastavinog servisa”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari