Milica Đurđević Stamenkovski o Bošku Obradoviću kao najboljem predsedničkom kandidatu  1Foto: FoNet/Medija centar Beograd

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Srpske stranke Zavetnici za Danas kaže da Srbiji ne fali političara koji smatraju da su najbolji, ali da je vreme za okupljanje oko vrednosti a ne oko ličnosti.

Ona je to navela komentarišući izjavu Boška Obradovića, predsednika Dveri, da među liderima opozicije nema boljeg kandidata za predsednika od njega.

Đurđević Stamenkovski smatra da je to legitimno stanovište i da svako ima pravo da na taj način doživljava sebe.

„Srbiji ne fali političara koji smatraju da su najbolji odnosno da nema boljih od njih. To je legitimno političko stanovište i svakome uostalom pripada pravo da na taj način doživljava sebe u ogledalu. Koliko je tu takvim izjavama političkog egoizma, egocentrizma, a koliko realnosti i relevantnih činjenica, na kraju će prosudiće građani. Ja lično verujem da je prikladnije, svrsishodnije,  a i u duhu političke kulture, da neko drugi to kaže za nas političare, da li smo najbolji i da li ima boljih od nas, na primer – narod. I na kraju, ono što je najvažnije, uverenja sam da je vreme da se okupljamo oko vrednosti, a ne oko ličnosti. I moja stranka i ja, upravo na taj način radimo i promišljamo. Zato i verujemo u uspeh“, navela je Đurđević Stamenkovski.

Podsetimo, nedavno se na političkoj sceni šuškalo o mogućem bloku koji bi činile upravo Dveri i Zavetnici.

Kako je Danas pisao, do kraja septembra trebalo bi da bude poznato koliko je realna opcija stvaranja ujednjenog patriotskog bloka koji bi, bar za početak, činili Pokret Dveri i Zavetnici.

Predstavnici i jedne i druge stranke, tada su za naš list rekli, da za sada o tome nisu raspravljali na svojim stranačkim organima, ali da ne isključuju mogućnost da je ta opcija prihvatljiva za obe strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari