Milivojević (DS): Parizer dahija Srbiju uveo u zlatno doba, da kilo čvaraka košta 3.400 dinara 1foto FoNet Milica Vučković

Kandidat za poslanika na listi „Srbija protiv nasilja“ Srđan Milivojević izjavio je večeras u Požarevcu da su svi umorni od „parizer dahije“ koji je Srbiju „uveo u zlatno doba, da kilo čvaraka košta 3.400 dinara“.

Milivojević, koji je i funkcioner Demokratske stranke (DS), je na predizbornoj konvenciji koalicije „Srbija protiv nasilja“ u Centru za kulturu, rekao da je „kapiten mafije okupio najbolje igrače“, protiv kojih se ta lista bori na izborima 17. decembra.

On je kazao da je tu „Belivuk, kavački klan i škaljarski klan i av-ački klan“.

„Parizer dahija mahnit, silan, ide po Srbiji. Čoveče, nisi u stanju sobom da upravaljaš, a hoćeš državom da upravljaš. Umorni smo od takvog pobednika koji je uveo Srbiju u zlatno doba, da kilo čvaraka košta 3.400 dinara. Čvarci koštaju kao bitkoin u zlatnom dobu“, rekao je Milivojević.

Potpredsednica Srbija Centra (Srce) Tijana Perić Diligenski je rekla da će koalicija „Srbija protiv nasilja“, ukoliko pobedi na izborima, tražiti uspostavljanje moralne i političke odgovornosti, za šta je, kako je navela, prvi korak lustracija.

„Lutracija predstavlja moralnu katarzu, mera kojom ćemo da uklonimo iz javnog prostora sve one koji su kao saučesnici policije i tajnih sluzbi bili saucesnici i pomagaci u teškim kršenjima ljudskih prava i sloboda. Drugi korak je uspostavljanje Srbije kao pravne države i stavljanje u pogon krivičnog pravosuđa“, rekla je Perić Diligenski, koja je dodala da će se posebno goniti slučajevi visoke korupcije.

Kopredsednica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević je rekla da obrazovanje, koje kao resor vode socijalisti, nije besplatno već se privatizuje.

„Naš sistem bukvalno šalje poraku siromašnima, nećete moći kroz obrazovanje da se uzdignete, za vas je dualno obrazovanje“, rekla je Đorđević.

Istakla je da „građani Srbije i te kako znaju da živimo u zemlji socijalne nepravde“.

„Imamo sveopšte nasilje nad institucijama, u tome što te institucije ne rade na nas. Postoji izlaz, postoji mogućnost da iz ovoga izlazimo kada se ujedinimo, kada kažemo kakvo je to društvo Srbija bez nasilja. Za to je potrebno da izađemo i da glasamo“, kazala je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari