Milivojević: Neozbiljno je dovoditi Srbe sa Kosova kad Albanci hoće u opštine 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je danas da je bilo neozbiljno dovoditi Srbe sa Kosova na miting Srpske napredne stranke u Beograd, kad su postojale najave da će „takozvani albanski gradonačelnici“ pokušati da uđu u zgrade opština na severu.

Milivojević je za televiziju N1 rekao da je jedna od opcija da postoji neka vrsta prećutnog dogovora na liniji Beograd – Priština da se nešto tako uradi.

Prema njegovim rečima, bilo je jasno da su mogući incidenti na Kosovu, gde se policija sukobila sa Srbima tokom ulaska nedavno izabranih gradonačelnika u zgrade opština Leposavić, Zubin Potok i Zvečan.

Milivojević je ocenio da odgovor Srbije, koja je podigla borbenu gotovost i naredila pokret vojske ka administrativnoj granici, „ne znači ništa“.

„Bilo je toliko tih taktičkih pokaznih vežbi, pokretanja, dodatne pripravnosti, i ništa Srbi nisu imali od toga. Ne znam o čemu se radi, osim što je to dalo još jednu temu predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću na kojoj može poentirati ‘pumpajući’ svoje patriotske mišiće“, kazao je Milivojević.

Sve vesti u vezi sa tenzijama na Kosovu pratite u Danasovom BLOGU

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari