Ministar Basta odgovorio Mariji Zaharovoj, ali i Danasu 1Foto (1)FoNet/Ministarstvo privrede/Ðorde Krstić; (2)EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Da je trebalo da se izjasni protiv pritiska SAD na njegovu zemlju, a ne sankcija Rusiji, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova reagujući na izjavu ministra privrede Radeta Baste, koji joj je večeras odgovorio putem Instagram naloga. Takođe, on je u odvojenoj objavi reagovao i na tekst objavljen u „Danasu“.

„Kao dobar srpski domaćin pozivam Vas na srpsku tradicionalnu večeru. Ako ste u mogućnosti i znate kuda da dođete“, napisao je Basta na svom Instagram nalogu uz fotografiju Zaharove.

Basta je reagovao i na tekst objavljen u „Danasu“, rekavši da banalizacija njegovog jasnog stava po pitanju uvođenja sankcija Rusiji u naslovu teksta svedoči da mnogi u Srbiji, nažalost, nisu svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi naša država.

„Teza da sam ‘spavač SNS-a’, kako je to opisano, nepotrebna je u ovom političkom trenutku. Moj stav je jasan – stojim uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa, mislim svojom glavom i imam dovoljno hrabrosti i ozbiljnosti da svoj stav iznesem. Za mene kao ministra privrede jedino je važno da se nastavi ekonomski prosperitet zemlje, da građani imaju pune frižidere i da znaju da država u svakom trenutku vodi računa o njihovim interesima. Jedva čekam da vidim ko će u četvrtak od ministara da se izjasni po ovom pitanju, a ko neće“, napisao je Basta u drugoj objavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rade Basta (@rade.basta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari