Ministar unutrašnjih poslova Kosova: Izbori uspešni sa bezbednosnog i pravnog stanovišta, ne i sa političkog 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja ocenio je da se današnji vanredni izbori na severu mogu smatrati uspešnim sa bezbednosne i pravne tačke gledišta, aki ne i sa političke, prenosi Kosovo online pisanje prištinske Koha ditore.

On je rekao da je za „žaljenje što su srpski građani Kosova bili meta vanrednog pritiska Beograda i kriminalnih struktura“.

„Što se tiče aspekta bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova, ovo su uspešni izbori. Nije bilo incidenata i problema. Sa političkog aspekta, veoma je loše što naši građani srpske nacionalnosti, zbog vanrednih pritisaka Beograda i njegovih kriminalnih struktura, nisu učestvovali. Većina njih nije učestvovala na izborima. Međutim, ako pogledamo pravni aspekt, izbori su uspešni i rezultat ovih izbora biće institucije i zvaničnici koji će služiti građanima Kosova“, poručio je Svečlja, nakon što je, kako je rekao proveo dan na severu Kosova.

https://www.danas.rs/vesti/politika/izbori-na-severu-kosova-sat-vremena-pred-zatvaranje-biralista-gotovo-da-nema-ljudi-na-biralistima-izlaznost-do-15-casova-na-nivou-greske/

On je rekao da je obično izlaznost na izborima na severu bila mala, ali da je ovog puta manja nego u prethodnim izbornim ciklusima.

Ponovio je optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, uz poruku da „Kosovo ne može da bude predmet njihovih ucena“. Tvrdi da „Srpska lista gubi uticaj na severu Kosova, kao što ga je izgubila i u Skupštini Kosova“.

Svečlja je naveo i da je prećeno nezavisnoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zvečana Slađani Pantović, zbog čega, kako je naveo, patrola kosovske policije njene kuće i brine o njenoj bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari