Ministar Vučević: Vučić ima iskustva, sastao se sa Putinom 19 puta, sa Merkel isto 1Foto: Printscreen / Pink

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je večeras da niko ne zna kako će se odviti na sastanak Beograda i Prištine, najavljen za sutra, jer je mnogo nepoznatih u toj „jednačini“.

On je gostujući na televiziji Pink izjavio da je „nama lako, ali je Vučiću teško“.

„Treba to sve da se izdrži i da se štiti nacionalni interes. Znam da Vučić ima iskustva, odvažnosti, hrabrosti da sve to izdrži. On se sastao sa Putinom 19 puta, sa Merkel isto – rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, dodatni problem jesu dva dominantna narativa, a to je da jedni pozivaju na kapitulaciju, da se pomirimo sa Kosovom, i drugi „koji su tobože nacionalisti, i koji deset godina govore neke stvari, a Srbija se 10 godina ne predaje“.

„Imate 10 godina ponavljanja da će Vučić da izda Srbiju, a to neće uraditi ni sutra. On će da sačuva državu, građane, Srbe na Kosovu, naš narod. Jer dok ima Srba na KiM, do tada ima i Srbije – istakao je Vučević.

On je dodao da je predsednik Srbije istakao više puta šta su crvene linije, ali da će sigurno biti izložen pritisku zbog francusko-nemačkog predloga.

– Vučić i ja smo porodični prijatelji, i nemam potrebu da se dodvoravam. On će sutra tu utakmicu dobro odigrati. Dolaziće novi dani, biće još mnogo utakmica, i borićemo se. Mi ćemo morati da dalje radimo na Srbiji, da ne gubimo optimizam, da čuvamo mir, slobodu, budućnost, poštujući našu istoriju i tradiciju – naveo je Vučević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari