Miroslav Aleksić o sankcijama SAD protiv šefa BIA Aleksandra Vulina: Siguran sam da nije poslednji iz vlasti koji će biti pod sankcijama 1Miroslav Aleksić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić siguran je da šef BIA Aleksandar Vulin da nije poslednji iz vlasti koji će biti pod sankcijama Amerike.

Aleksić za Danas, povodom vesti da se Vulin našao na listi sankcija američkog ministarstva finansija,  kaže da neke zemlje pomno prate kriminal i korupciju u Srbiji.

– Neke zemlje očigledno pomno prate kriminal i korupciju u Srbiji koja je pod zastitom vlasti. Ni u jednoj iole normalnoj državi ne bi moglo da se desi da Vulin bude jedan od glavnih ljudi u bezbedonosnom sistemu, a posebno posle direktnih kontakata i drugovanja sa vlasnikom fabrike marihuane Predragom Koluvijom. Posle Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića na listu je stigao i aktuelni sef BIA, siguran sam da nije poslednji iz vlasti koji ce biti pod sankcijama – navodi on.

Podsetimo, na sajtu OFAC  je objavljeno  saopštenje u kojem se između ostalog navodi da se Vulin smatra odgovornim za koruptivna i destabilizujuća dela koja su takođe omogućila ruske maligne aktivnosti u region“, navodi se u obrazloženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari