Misija Kfora predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu 1Printskrin Instagram, MO-Miloš Vučević

Misija Kfora predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji i stoga je najodgovornija za održavanje mira i bezbednosti, poručio je danas ministar odbrane Srbije Miloš Vučević u razgovoru sa komandantom Komande združenih snaga Napulj Stjuartom Mančom.

Vučević je, govoreći o aktuelnoj situaciji na Kosovu, ukazao da Srbija ne želi eskalaciju sukoba i da je posvećena mirnom rešavanju svih pitanja putem dijaloga.

On je posebno istakao značaj dosledne primene Rezolucije 1244 i Vojnotehničkog sporazuma, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se dodaje da je Vučević ukazao da je partnerstvo sa NATO višeslojno i raznovrsno, a saradnja sa Komandom združenih snaga Napulj posebno važna.

Kako je naveo, Srbija je u potpunosti posvećena vojnoj neutralnosti i ostvarenju dobrih odnosa sa svim ključnim akterima međunarodne politike kako bi izgradila najbolje moguće partnerske odnose.

Manč je pozdravio blisko partnerstvo NATO sa Srbijom, naglasivši da je Srbija pouzdan partner i da NATO u potpunosti poštuje našu politiku vojne neutralnosti.

Nastavićemo da razvijamo naše dugotrajno partnerstvo sa Srbijom, zasnovano na političkom dijalogu i praktičnoj saradnji. Verujemo da ovaj okvir doprinosi jačanju obostrano korisnog odnosa NATO i Srbije, kao i jačanju stabilnosti širom regiona, rekao je Manč.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari