Moralna ostavka – pa šta: Branko Ružić, ministar prosvete koji za tragediju na Vračaru krivi zapadne vrednosti

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Nema većeg licemerja kritikovati zapadne vrednosti (mada nam niko nije objasnio šta su to, verovatno postoje i južne, severne i td vrednosti) a voziti se u Audijima, Mercedesima, BMW, Pa čak i u Škodama, nositi skupa Armani, Boss odela.
    Verovaću ovim političarima koji se zalažu za Ruske vrednosti kada počnu voziti ruska auta i koristiti njihove proizvode, ovako sve je ovo kao i uvek farsa.

  2. A gde je i ko je direktorka škole ‘V. Ribnikar’? Ima li ona radnu i moralnu obavezu da se javi i eventualno zajedno sa ministrom podnese ostavku. Bar to. Zašto se direktorka krije?

  3. u Srbiji nemaju ni trunku etike ili srama. Ružić bruka, kao I njegovi šefovi

  4. njemu je rečeno da pomene „zapadne vrednosti“. ako ga puste niz vodu biće nagrađen nekom nekretninom ili građevinskim poduhvatom.

  5. Nista licno protiv Branka Ruzica.Ostavke su moralni cinovi i o tome treba da misle predsednik,vlada kompletno i direktno odgovorna lica.Budimo ljudi.

  6. U pravu je, te vrednosti nam dovele do ovoga.Ima tamo i dobrog ali mi kakvi smo kuoimo ono najgore.

  7. Vlada Srbije je potpuno operisana od bilo kakve odgovornosti. Ja se iskreno nadam da će ih ova tragedija izopštiti iz sledećih izbora i da će potonuti u zaboravu.

  8. Da li je iko u ovoj državi podneo ostavku iz moralnih razloga? Koliko afera, lopovluka, kradja, tragedija, bruke i sramote a ostavki nula. Toliko o MORALU naših poštenih ministara.

  9. sve sve ali nema obraz moral, obična ljuštura željna fotelje i to je to..svaka njegova reakcija na neki dogadjaj je toliko uritirajuca nema on kao i njegov gazda toliko reči u rečniku izlaganja sa bi nešto objasnio ,,priča priča a u suštini nista ne kaže..upropastili su tu decu sta im se sve ne natura u školi sta sta dno dno i oslobodi tu fotelju za neko pametnije lice…..

  10. Ostavku treba da podnesu ministar policije i sef BIA: ovo je vise njihov propust.

  11. Od „istočnih vrednosti“ svi su napunili džepove : Bajatović , Dačić, Ružić, bivša predsednica skupštine … a svima deca na trulom Zapadu. Koji licemeri.

  12. Cela vlast, svi ministri, svi, premijerka i predsednik kao najodgovorniji za sva dešavanja, koji su najviše doprineli dubokim podelama u društvu i opštem ambijentu nasilja, svi treba da daju ostavke, momentalno da odstupe svi. Jedino je ova vlast krivac i niko drugi, ne mogu se oprati, sram da vas bude, svi ministri, ceo antinarodni režim, najveći lažovi u istoriji Srbije.

  13. Treba da se smeni jel u današnje vreme takva dešavanja su moguća i trebaju se predvideti i preduzeti mere a ne kada se desi ovakva tragedija!

  14. Ružić nije imao nikakve kvalifikacije za ministra prosvete.Njega treba smeniti i postaviti prosvetnog radnika na tu funkciju.

  15. Zašto da da ostavku kad je narodu sve svejedno godinama, može mu se i njemu i ostaloj crveno crnoj bratiji.
    Bitno je da su oni do zuba naoružali Srbiju 90-ih a to sad nije bitno, kao i tad i danas im za sve kriv zapad.
    Da nema zapada bili bi krivi marsovci.

  16. Kako vas nije sramota?! Obrazovanje nam je uništeno ali to nije počelo sada nego posle 5 oktobra. Porodica ,srednji stalež skoro pa ga i nema. I u ovakvom bolu vi imate snage i hrabrosti da o kakvim glupostima. Strašno.

  17. Naalost u pravu je. Kriva je promocija nezasitog kapitalizma i potrošačkog društva, neizmerna sebičnost ili individualizam kako to zovu, promocija nemorala ( nisu Kardašijan ovde izmišljeni) glorifikacija nasilja . Dakle, tako je , krivi smo, prihvatili smo sve to što dolazi sa zapada. Važnija je promocija homoseksualizma i svih ostalih devijacija od porodice. Pa kako se to zove, naravno “ zapadne vrednosti“.

  18. U hijerarhiji nadležnosti, mnogo je karika koje su bile bliže detetu i daleko odgovornije za propuste u nadzoru nad njim. Od roditelja, nastavnika, brojnih tutora, školskog psihologa, pedagoga i direktorke u Ribnikaru. Da mi dete ide tamo u školu, bila bih jako zabrinuta zbog toga čime se ti ljudi bave. Ružić je toliko daleko od suštinskog problema ovde i njegova ostavka nema nikakav značaj, zapravo je ubrao neki jadan politički poen demonstrirajući nekakav moral i svi koji su pozivali na ostavku su mu dali Pilatovski lavor da opere ruke i to na srebrnoj tacni.

  19. A gospodin Sapic?Pa ovo se desilo u njegovom gradu.Pothitno i Sapic.

  20. Odmah da naglasim da ne podrzavam ovu vlast a ni prethodnu ali mi se cini da uvek trazimo krivca u nekom drugom i uvek nam je neko drugi kriv. Uvek treba u kritici krenuti od sebe pa onda preci na druge. Roditelji su potpuno zakazali u ovom slucaju i treba da snose svu odgovornost. Decu ne mozemo prepustiti skoli,uciteljima,drzavi mi kao roditelji ih prvenstveno ucimo i vaspitavamo. Otac mu je dao pistolj u ruke. Moramo imati vremena za svoju decu da pricamo,pricamo i samo pricamo. Deca moraju imati i znati prvo za svoje obaveze a tek onda prava. Saucesce porodicama i da nam se ovo nikad vise ne dogodi

  21. Ви сте највећи олош и промотери зла у Србији,само се питам да ли имате иоле човечности у себи или сте и образ и част продали западу за шаку долара,јесте сво зло овог света долази од фашистичког запада

  22. Zapustili ste svoju decu,ostavili ih ulici i tik tokovima,a deca vam se drogiraju,pijance po zurkama.Roditeli,roditeli gde ce vam dusa.

  23. Secam se Ruzica,kao studenta FPN-a. Sve je ukazivalo na ovakvu karijeru. Taj je ispite polagao iskljucivo u kabinetu,bez publike. A zna se na sta je licio gaj fakulten 90-ih

  24. Gde je moj komentar.Vi samo objavljujete komentare gde se pluje vlast.Pravi ste licemeri
    .

  25. Vama iz Danasa zapadne vrednosti(sodoma i Gomora) su iznad svega iznad crkve i Boga, jedine prave vrednosti. Ješćete vi jorgan

  26. SAMO Ruža podneo ostavku??!!A Gaša,Ana…??! Kada je onomad cunami udario na nuklearnu elektranu u Fukušimi i izazvao ozbiljan akcident…,premijer Japana je podneo neopozivu OSTAVKU!!!(Iako on nije izazvao cunami,niti je gradio pomenutu nuklearnu dlektranu!!!)

  27. Ova gospoda što pišu ovakve tekstove izgubila je svaki kompas i orijentaciju u životu. Dalje reči nisu potrebne. Oni sve sami govore o sebi. Daleko im lepa kuća!!!!

  28. Uzaludno sto pisemo pre u policiju se primala deca roditelja bez ijedne mrlje u proslosti . A sada otac lopov brat dilovo drogu cak i sam pusio marihuanu on policajac zato sto ima nekog ko ga je pogurao sta od takvi ocekivati da budu posteni i pravedni kada niu sudstvu nema pravde . I cudite se tog cuda ce biti jos ako nesto ne promenimo.

  29. Ne nije problem sto je Ruzic podneo ostavku,kao sto su trebali drugi pre njega,ali nisu imali osecaj odgovornosti a vama nije smetalo.E vidite,manje mi smeta,za razliku od vas,mesanje crkve,vere uopste,nego nekih nevladinih organizacija.Vera je vise u duhu nase tradicije i mentalnog sklopa,nega nakalemljeni i naturani stavovi neoliberalnih tendencija.Nisam neki poseban vernik ali se uzasavam stavova koji se naturaju,agresija sa kojom to cine,a vi smatrate vrhom demokratije.Smeta mi ostrascenost politicara,kao pozicije tako i opozicije jos vise jer oni treba da nude boljitak, ali bise nude mrznju.Smeta mi sto drzava ne radi svoj posao nego ide linijom manjeg otpora i plasi sr da sankcionise razne budale.Grozim se ovakvog novinarstva,i ono je dobrim delom generator zla.Grozim se rijalitija ,starleta,estrade,nazovi elitizma.Izgubljeni smo u vremenu i prostoru sa malo snage da to prevazidjemo.

  30. Ne samo Ružić, cela Vlada treba da podnese ostavku.
    I naravno direktorka skole!
    A na tragičan događaj u decembru 2022. u vrtiću u Vladičinom Hanu se izgleda zaboravilo!
    Niko nije podneo ostavku, ni direktorka, niti opštinsko rukovodstvo. A tu je i medicinska sestra koja ništa nije uradila da spase život detetu! I svi oni su tu gde su i bili, bez trunke savesti, morala, odgovornosti, a deteta nema!!!
    Dokle više zemljo Srbijo?

  31. Ружићу, поступио си часно. Нападају Те они који желе што више штете нашој земљи.

  32. Normalno je da krivi druge , pa da je drugačije i ova država bi bila drugačija.
    Podnose ostavke bez osećaja odgovornosti, rade i to zarad popularnosti….. Ništa to ne čudi ….godinama su takvi i birani

  33. Gospodo lako je napadati! Treba vaspitati decu od kuće! Neće nam ih vaspitati ni Vučić a ni Ružić!

  34. slažem se sa komentarom gospodina Voje. Svi krivi sem nas roditelja i nastavnika.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.