Mrdalj: Beograđani vide da se u Beogradu režim ljulja i da malo treba da padne 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Vučić je dozvolio ponavljanje izbora u obimu koji ga ne ugrožava, ali i koji je demotivisao birače da izađu u većem broju, kao sto su rezultati i pokazali, objašnjava politikolog Mladen Mrdalj za Danas.

Prema rečima Mrdalja, da je Vučić verovao da može bolje na nivou grada, raspisao bi nove izbore.

Pred njim su sada, ističe Mrdalj, ostale tri opcije.

„Ako aktivira preletače iz opozicije uzeće Beograd, ali onda mora da se dogovori sa SPS oko državne vlasti što je komplikovano, ali ne i nemoguće, zbog uticaja ukrajinskog rata. Ako opoziciji prepusti Beograd na ponovljenim izborima moći će da je sabotira sa državnog nivoa, ali i iznutra, kroz svoje pipke u opoziciji. Onda bi tako diskreditovao opoziciju i rušio je na prevremenim izborima. Ako rezultat bude 55:55 pa se ide na nove izbore, atmosfera će biti drugačija nego na jučerašnjim, mnogo življa i bučnija, što ide više opoziciji na ruku, jer Beograđani sada vide da se u Beogradu režim ljulja i da malo treba da padne“, objašnjava Mrdalj.

Na juče održanim ponovljenim izborima na četiri biračka mesta u Beogradu, lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” osvojila je ukupno 1.586 glasova. Druga po broju osvojenih glasova jeste lista „Duško Vujošević – Ajmo ljudi“ sa 430 osvojenih glasova, dok se na trećem mestu našla lista „Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda“ za koju se opredelilo 182 glasača, pokazuju podaci Crte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari