Na 13. protestu protiv nasilja u Čačku istaknuto da vlast ponižava građane 1Arhiva Foto: FoNet/Nebojša Jovanović

U Čačku je večeras održan 13. protest protiv nasilja, ispred spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću, na kome je istaknuto da vlast ponižava građane na razne načine.

Na protestu se okupilo dvadesetak građana, što je građanski aktivista i pesnik iz Čačka Jevđenije Julijan Dimitrijević, koji se obratio prisutnima, ocenio kao posledicu onoga što je vlast uradila građanima „da se osećaju inferiorno i potcenjeno“.

„Večeras smo se okupili oko teme potcenjivanje građana koja se proširila na parizer, a ta tema traje mnogo duže, a ja pamtim u poslenje tri decenije“, rekao je Dimitrijević.

On je dodao da se ponižavanje građana sastoji i u oduzimanju ravnopavnosti pred zakonima i Ustavom ove zemlje.

„Mi na Kablaru ne možemo da se krećemo slobodnom voljom, a neki ljudi mogu. Kada ih pitate kako onu mogu da se slobodno kreću Kablarom oni kažu po pozivu koji upućuju na telefon privatnom obezbeđenju“, rekao je Dimtrijević.

On je dodao da sa druge strane aktuelna premijerka Ana Brnabić kaže „da neki tamo aktivisti sprečavaju izgradnju vidikovca na Kablaru“.

„Državnici bi trebalo da sagledaju da su jedni građani protiv, a da su drugi za i da izađu u susret i jednima i drugima kako bi našli najbolje rešenje, a ne sukob“, rekao je Dimitrijević, koji se protivi izgradnji staklenog vidikovca na Kablaru.

Na protestu protiv nasilja u Čačku ponovljeni su zahtevi za gašenjem televizija Pink i Hepi, smenom ministra policije i direktora BIA Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina, kao i rukovodstva REM-a i RTS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari