Na protestu u Kuršumliji građani tražili raspuštanje opštinske vlasti 1Foto: Kuršumlija bez cenzure (arhivska fotografija)

Nekoliko stotina građana nezadovoljnih vlašću protestovalo je večeras u Kuršumliji zahtevajući izmedju ostalog uvođenje prinudne uprave i raspuštanje „korumpirane“ opštinske vlasti Srpske napredne stranke.

Beogradski novinar Srđan Škoro podržao je zahteve okupljenih kojima se traži da sa „vlasti u tom mestu odu nesposobni kadrovi Srpske napredne stranke koji nisu iz Kuršumličanima obezbedili radna mesta i time podstakli masovno iseljavanje pre svega mladih ljudi, iz tog kraja“.

On je kazao da mu je drago što je video toliko hrabrih i slobodoumnih ljudi, ocenivši da su oni dokaz da se „Srbija budi i ustaje u odbranu demokratije i institucija sistema koje je uzurpirao režim Aleksandra Vučića“.

Na četvrtom po redu protestu pročitani su i zahtevi organizatora skupa uz poruku da će, ako oni u naredne dve nedelje ne budu uvaženi, protestna okupljanja biti nastavlena na administrativnom prelazu Merdare odnosno da će demonstranti blokirati taj administrativni prelaz sa Kosovom i Metohijom.

Među najvažnijim zahtevima, koje je potpisala grupa „Pokret mladih Kuršumlije“, jeste i zahtev da se u Kuršumliji uvede „prinudna uprava i raspusti korumpirana SNS opštinska vlast“, kao i da se preispitaju „sumnjive i kupljene“ diplome funkcionera i zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama.

Takodje se traži preispitivanje pronevera i zloupotreba funkcija onih koji su zarad ličnog bogaćenja ugrozili opstanak i život ljudi tog kraja.

Na protestu je iznet podatak da je Kuršumliju za poslednjih pet godina napustilo oko 7.000 uglavnom mladjih žitelja koji su otišli u inostranstvo ili u druge veće gradove u potrazi za egzistencijom.

Okupljeni su kao i do sada prošetali gradom, duvajući u pištaljke, do nekadašnje Konfekcije „7 juli“, a u šetnji koja je organizovana u znak podrške Beogradjanima pod sloganom „Jedan od pet miliona“ večeras im se pridružila grupa Prokupčana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari