Načelnik Zlatiborskog okruga zabrinut zbog ćutanja stranačkih kolega posle najave atentata na Vučića 1Foto: Ana Milošević

Boban Perišić, načelnik Zlatiborskog upravnog okruga i član Glavnog odbora SNS-a, pozvao je svoje stranačke kolege, u Zlatiborskom okrugu i celoj Srbiji, koalicione partnere i opoziciju da se izjasne da li su za to da se „održi ustavno- pravni poredak ili će svojim ćutanjem o najavi atentata na predsednika Srbije stati na stranu kriminalnih organizacija“.

Perišić, koji je i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, rekao je da je osetio moralnu i ličnu odgovornost da se javnosti obrati povodom „neobičnog fenomena banalizacije i vulgarizacije najave atentata na predsednika Srbije“.

-Posebno me brine i plaši odsustvo reakcije funkcionera Srpske napredne stranke. Zabijanje glave u pesak, mogu da razumem samo kao strah od mafije i osvete ili kao političko licemerje, rekao je Perišić.

On je naveo da Aleksandra Vučića svi podržavaju kada se „otvaraju škole, bolnice, kada Zlatiborski okrug ima najveća ulaganja u poslednjih 30 godina“ i ocenio da postoji potpuno odsustvo podrške predsedniku, kada je reč o značajnom bezbedonosnom pitanju.

-Javno pozivam sve funkcionere SNS, pre svega u Zlatiborskom okrugu, ali i celoj Srbiji, sve načelnike upravnih okruga, koalicione partnere i sve razumne u opoziciji da se izjasne da li su za to da se u Srbiji održi ustavno- pravni poredak ili će svojim ćutanjem stati na stranu kriminalnih organizacija potpomognutih od stranih faktora, naglasio je načelnik Zlatiborskog upravnog okruga i član GO SNS, Boban Perišić.

Načelnik Zlatiborskog okruga zabrinut zbog ćutanja stranačkih kolega posle najave atentata na Vučića 2
Foto: Ana Milošević

On je dodao da je čudno da se šale o atentatu zbijaju u Srbiji, koja obiluje političkim ubistvima i atentatima, navodeći kao primere ubistva kneza Mihaila, porodice Obrenović, Aleksandra Karađorđevića i Zorana Đinđića.

-To se dešava, iako su Europol i nekoliko međunarodnih organizacija potvrdili da postoji pokušaj atentata. Čak i Saša Janković, opozicionar, je potvrdio da je sve istina, kaže Perišić i dodaje da sadašnja atmosfera podseća na onu iz januara i februara 2003. godine, u kojoj se plasiraju teze da je atentat nečije prikupljanje političkih poena.

-Svaki razuman čovek shvata da Aleksandru Vučiću ovakav publicitet uopšte nije neophodan, jer o njemu najbolje govori spoljna politika, ostvareni rezultati u obnovi zemlje, infrastrukturi, rastu BDP-a, smatra Perišić.

Ističući zabrinutost zbog odsustva reakcije stranačkih kolega, dodao je da ga ne čudi reakcija opozicije.

-Nisam iznenađen da opozicija plasira ovakve teze i da istog dana objavljuju svog kandidata za predsednika, Zdravka Ponoša, za koga dobro znamo ko ga šalje i ko ga kandiduje, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari