NADA: Vučić ne može da brani Srbiju 1Foto: M.S.

Srpska koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS, smatra da je najava predsdnika Srbije i SNS Aleksandra Vučića o formiranju „Narodnog pokreta za državu“ pokazatelj da je on poistovetio državu sa sobom.

Potpredsednik Nove DSS, narodni poslanik Predrag Marsenić, ocenio je da ne može državu braniti onaj koji je prihvatanjem granica, pasoša i teritorijalnog integriteta tzv. Republike Kosovo srušio Ustav i zakone ove zemlje, već se država brani Ustavom, a ne formiranjem kvazipokreta.

„Samim imenom tog pokreta, on je sve one koji se protive priznanju Kosova proglasio neprijateljima države. Samo ime tog njegovog pokreta je pogrešno, jer Vučić više nema podršku naroda. Od građana nije dobio mandat za ovaj zaokret u politici koji je napravio kada je Kosovo i Metohija u pitanju“, istakao je Marsenikć.

Predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović ocenio je da „narod neće podržati novu koaliciju (Dragana) Đilasa i (Aleksandra) Vučića, kako je god oni nazvali“.

„Naš narod jeste izmučen decenijama teškog života, ali je slobodarski i dovoljno mudar da prepozna prevaru. Za razliku od Vučića i Đilasa, naš narod zaista ima crvene linije preko kojih se ne sme prelaziti i to će obojica ubrzo videti na prvim narednim izborima“, naglasio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari