"Narod postaje ravnodušan, svestan da je prepušten sebi": Goran Bogdanović o tome da li je Skupština gledana na severu Kosova i šta kažu Srbi 1Foto: Miloš Đošić

Dok funkcioneri Srpske liste sa galerije Skupštine Srbije dvodnevnu posebnu sednicu Skupštine Srbije o Kosovu, kojoj prisustvuje i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, Srbi na severu Kosova su je pratili na televiziji ali, kako za Danas kaže Goran Bogdanović, mekadašnji ministar za KiM „narod postaje ravnodušan, nema očekivanja i postaju svesni da su prepušteni sami sebi“.

Juče i danas poslanici Skupštine razgovaraju, svađaju se i sukobljavaju međusobno i sa predsednikom Srbije na temu Kosova, odnosno ko ga je kada i zašto izdao, predao ili pak nije.

"Narod postaje ravnodušan, svestan da je prepušten sebi": Goran Bogdanović o tome da li je Skupština gledana na severu Kosova i šta kažu Srbi 2
Foto: Print screen RTS 2

To sve s visine gledaju najviši funkcioneri Srpske liste Milan Radojičić, Goran Rakić i Igor Simić uljuljkani u podršku koju im daju poslanici vlasti i njihov lider Vučić koji ima staju na stranu kada ih opozicija optužuje za umešanost u ubistva i kriminalne radnje.

Bogdanović, koji živi u Lešku u opštini Leposavić, na pitanje Danasa da li su Srbi gledali i prepričavali sednicu Skupštine, odgovara da se gledala i komentarisala.

https://www.danas.rs/vesti/politika/skupstina-dan-drugi-vucic-pokazao-fotografiju-sa-kurtijem-ponovio-sta-je-rekao-seselju-kada-je-ubijen-djindjic/

– Gledala se. Naravno da se komentariše ali narod postaje ravnodušan i nema neka očekivanja. Postaju svesni da su prepušteni sami sebi i pristinskoj vlasti – opisuje on.

Kada je reč o dešavanjima u četvratak kada je bilo burno na zasedanju, kaže da je to sve bila predstava.

– Mi smo otupeli. Više  ne reagujemo ni na Vučića ni na Kurtija. Ono je bila prestava za njegove glasače, kao i za glasače dela opozicije. Mi na Kosovu nismo ništa novo ni očekivali, s obzirom na dosadašnja dešavanja i lažni patriotizam u nazad 10 godina – zaključuje Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari