tefan Jovanovicfoto FoNet Božana Pavlica

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Stefan Jovanović podneo je danas predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću inicijativu za sazivanje sednice parlamenta po hitnom postupku na kojoj bi poslanici i javnost bili obavešteni o poslednjim događajima na Kosovu i Metohije.

Jovanović je naveo da bi skupština na toj sednici trebalo da usvoji Rezoluciju Narodne stranke o osnovnim principima za dalje političke aktivnosti radi zaštite državnog i nacionalnog interesa na Kosovu i Metohiji, koja je ranije podneta parlamentu.

„Dešavanja prethodnih dana na Kosovu i Metohiji dovela su do ozbiljnog ugrožavanja mira i bezbednosti srpskog naroda na prostoru naše južne pokrajine. Zaštita srpskog stanovništva Kosovu i Metohiji, kao i očuvanje teritorijalne celovitosti Republike Srbije moraju biti najviši državni i nacionalni prioritet“, istakao je Jovanović.

„Republika Srbija, u skladu sa svojim Ustavom, voljom građana i međunarodnim pravom, ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost AP Kosova i Metohije“, dodao je Jovanović.

Jovanović je podsetio Orlića da je poslanička grupa Narodne stranke u prethodnom periodu uredno podnela Skupštini Srbije dve Rezolucije o osnovnim principima za dalje političke aktivnosti radi zaštite državnog i nacionalnog interesa na Kosovu i Metohiji.

„Od izuzetnog je značaja da se te rezolucije što hitnije nađu na dnevnom redu“, naveo je Jovanović.

„Reč je o pitanju od prvorazrednog državnog i nacionalnog značaja, te Vas pozivamo da po hitnom postupku zakažete sednicu na kojoj bi Narodna skupština bila obaveštena o dešavanjima na prostoru Kosova i Metohije, kao i da skupština usvoji rezoluciju koju je podnela Narodna stranka“, naveo je Jovanović, a prenosi NS u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari