Narodna stranka podnela prijavu protiv Aleksandra Vučića zbog nenošenja maske 1Foto: Narodna stranka

Prekršajnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog kršenja epidemioloških mera, podnela je danas omladinska organizacija Narodne stranke i poslala obaveštenje Ministarstvu unutrašnjih poslova o počinjenom prekršaju.

Omladinci Narodne stranke su naveli da je Vučić, kao novopečeni student Visoke sportske škole u Beogradu, na svečanom prijemu brucoša u petak bio bez maske, čime je „doveo u neposrednu opasnost sve prisutne u prostoriji“ i prekršio mere koje su doneli Republički krizni štab i Vlada Srbije u borbi protiv korona virusa.

„Naročito je problematično što se na slikama koje je lično on (Vučić) postavio, vidi da je on jedini bez maske, kao i da njegova asistentkinja Suzana Vasiljević koja nije studentkinja te škole, nepropisno nosi masku“, piše u saopštenju Omladine Narodne stranke.

„U momentu kada se najavljuje novi talas epidemije i zaoštravanje mera, a epidemiolozi nas upozoravaju na opasnost, takvo ponašanje jedne osobe u prostoriji od 30 ljudi je potpuno neodgovorno“, rekao je član te organizacije, Petar Mitov.

Mitov je pozvao vlasti da po hitnom postupku „procesuiraju brucoša i delinkventa Vučića“.

Uz to je Mitov „čestitao brucošu Vučiću“ otpočinjanje studija i poželeo mu da se „drži dalje od huligana koji uništavaju sport“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.