Nastavljeni orkestrirani napadi SNS na gradsku vlast Šapca 1Foto: N1

Protekle sedmice u više navrata SNS je na krajnje neprimeren način nastavila besomučne napade na gradsku vlast u Šapcu.

Potpredsednik SNS i šef Kancelarije Vlad za Kosovo Marko Đurić je na sastanku u mesnom odboru Bair rekao da je jedan od prioriteta ove stranke rušenje lokalne vlasti u Šapcu koja koristi „mafijaške metode vladanja“. Ovom prilikom je napomenuo da će to raditi sa svim državnim i partijskim organima. Ove pretnje prenela je lokalna TV As. Reagujući na ove optužbe Božidar Katić, član Gradskog veća, na TV Šapcu, upitao je od kada su to državni organi u službi partijskih. On je podsetio da je država Srbija nastala vekovnom borbom za slobodu i vladavinu prava, kako piše i u Ustavu. Aleksandar Simić, potpredsednik Nove stranke koja učestvuje u gradskoj vlasti, napomenuo je da republička vlast mnogo toga skriva i upitao u kojoj i kakvoj utakmici smo pobedili sa 5:0, što je slavodobitno izjavio Đurić, i gde i kad je to predsednik Vučić obelodanio svoj plan za rešavanje kosovskog problema. Uz to, narodni poslanik Boban Birmančević u Skupštini Srbije još jednom je pokušao da kriminalizacije vlasti u Šapcu kao svojevrstan pritisak na opozicione lokalne samouprave, što će biti tema izveštaja gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića u Strazburu, 6. novembra.

U saopštenju Gradske uprave ukazano je da je to učinjeno u Skupštini Srbije, najvišem predstavničkom telu, u prisustvu potpredsednice Vlade, poslanik Birmančević biva nagrađen aplauzom za niz neosnovanih i ničim potkrepljenih optužbi na račun gradonačelnika. To je najveći dokaz urušavanja vladavine prava i izgleda građana ove zemlje da žive u skladu sa civilizacijskim vrednostima evropskih zemalja.

Srpska napredna stranka vrši pritisak na sudove, zloupotrebljava tužilaštvo i policiju, BIA i celokupan represivni aparat državne vlasti da bi uništila svakoga ko drugačije misli. Bespravna hapšenja, upotreba sile u izborima i posle izbora, zastrašujuća sistemska korupcija, beskrupulozna proizvodnja lažnih vesti kroz manipulisanje režimskim medijima, biće iznete pred Savet Evrope.

I pored pretnji državnih funkcionera koji u sred Šapca obećavaju da će uz pomoć državnih organa srušiti legalno izabranu šabačku vlast, ovaj grad je dvostruki šampion lokalnog razvoja, što su morala da priznaju i nadležna ministarstva. I kao dodatni pritisak poslanik Birmančević je opet javno saopštio da je predao krivičnu prijavu Tužilaštvu u Novom Sadu za navodne malverzacije za 72 stana u vlasništvu Grada Šapca. I sve to nakon petonedeljne okupacije novosadske policije i inspekcija koji su pošto-poto hteli da zastraše gradsku upravu i institucije kao i građane pred izveštaj gradonačelnika Zelenovića u Savetu Evrope. Primera radi za ovo vreme uhapšeno je čak 38 predsednika opština i gradonačelnika, a procesuirane su svega tri optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari