Natan Albahari: SNS kontroliše zaposlene da bi glasali za vlast 1Foto: Tviter/PSG

Predlog da se produži rok za zapošljavanje ljudi u državnim institucijama na određeno vreme do kraja 2025. godine je nastavak prakse Srpske napredne stranke da kontroliše ljude kako bi bili lojalni i primorani da glasaju i rade za vlast, rekao je danas poslanik Pokreta slobodnih građana Natan Albahari.

Umesto da ljudima da sigurnost, da mogu normalno da žive, rade i planiraju budućnost što donosi konkurs i zaposlenje za stalno, oni ih na ovaj način kontrolišu, rekao je Albahari na sednici Skupštine Srbije.

Na taj način se i direktori javnih preduzeća i drugi funkcioneri „drže u VD statusu“ i svakih šest meseci im se produžava angažman, mimo svakog zakona.

Po drugim tačkama današnjeg dnevnog reda će birati i sudije prema starom zakonu, a od promene Ustava prošlo je godinu dana. RTS se drži pod kontrolom finansiranja i sada opet produžava se isti metod za još godinu dana, istakao je on.

Na ovu sednicu došli su sa argumentacijom da se ovo sve odlaže zbog pandemije korone, naveo je Albahari, a zakoni koje odlažu primenjuju se od 2016. godine, četiri godine pre početka pandemije.

Ne radi se tu ni o kakvim okolnostima, već je ovo sistem koji je uspostavljen i koji služi da bi SNS vlast nastavila potpunu kontrolu društva i države, zaključio je Albahari.

ttps://www.danas.rs/vesti/politika/o-cemu-raspravljaju-poslanici-ko-je-na-fotografiji-sa-andrejem-vucicem-sta-ce-biti-sa-kosovom-i-sa-srpskim-putem-u-eu/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari