Ne davimo Beograd pozvao građane na sutrašnji Marš solidarnosti sa Ukrajinom 1Jedan od protesta zbog rušenja u Savamali Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Pokret Ne davimo Beograd podržao je sutrašnji „Marš solidarnosti i mira“ u glavnom gradu koji na godišnjicu ruskog napada na Ukrajinu organizuje ambasada te zemlje u Srbiji.

Građani su pozvani da se pridruže skupu koji će početi u 12 časova u Pionirskom parku.

„Pokret Ne davimo Beograd od početka agresije osuđuje rat u Ukrajini, zalaže se za zaustavljanje svih vojnih operacija i napada na jednu suverenu državu, prestanak oružanog sukoba i nalaženje rešenja za trajni mir“, piše u saopštenju.

Povodom godišnjice ruskog napada na Ukrajinu, sutra će u beogradskom  Dorćol placu biti otvorena izložba „Godina neukrotivosti“, na kojoj će biti prikazani radovi fotografa agencije Beta Amira Hamzagića, nastali tokom radne posete Ukrajini septembra prošle godine.

Otvaranju izložbe, koja će trajati do 3. marta, prisustvovaće ambasadori Ukrajine i Evropske unije, Volodimir Tolkač i Emanuele Žofre.

Tokom izložbe biće održana i panel diskusija o rusko-ukrajinskom ratu, najavljeno je iz ukrajinske ambasade dok će u subotu, 25. februara u Beogradu biti održan humanitarni koncert.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari