Ne davimo Beograd tvrdi da su pod napadom Saveza90/Zelenih Srbije na društvenim mrežama 1Foto: Beta/Milan Obradović

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je danas da su njihovi profili na društvenim mrežama pod napadima sa lažnih profila, iza kojih tvrde da stoje članovi organizacije „Savez90/Zelenih Srbije“.

„Profili sa kojih su objavljivani napadi su imali srpska imena, ali su kao profilne slike koristili fotografije profesionalnih foto modela. Tako se lica komentatora mogu naći na sajtovima poput shopomania, isockphoto, pintrest, a neke su čak i domaći mediji bliski vlasti, kao što je ‘Na dlanu’, koristili kao ilustracije pojedinih članaka o zdravlju“, navodi se u saopštenju pokreta.

Pokret Ne davimo Beograd ocenio je u četvrtak da su u Srbiji formirane lažne zelene političke stranake, organizacije i pokreti koje za cilj imaju „zbunjivanje birača i skretanje glasova“ koalicije „Moramo“, čiji su deo, a da je jedna od njih „Savez 90/Zelenih Srbije“.

„Organizacija ‘Savez90/Zelenih Srbije’ je u stvari preimenovana ‘Konzervativna stranka’ koja nikada do sada nije učestvovala na izborima. Specifično za ovu organizaciju je to što je u nju za samo par meseci upumpan ogroman novac za iznajmljivanje i brendiranje prostorija u velikom broju gradova, a plaćaju i veoma skupe reklame i plasiranje poruka kod influensera na društvenim mrežama“, naveo je Ne davimo Beograd u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari