Nebojša Zelenović zahvalio se odbornicima 1Foto: Wikipedia

Komentarišući tačke na 22. zasedanju Skupštine grada Šapca, gradonačelnik Nebojša Zelenović zahvalio se odbornicima u gradskom parlamentu koju su glasali za Završni račun grada za 2017. godinu, Odluku o realizaciji gradskog i prigradskog prevoza, Predlog o energetskog efikasnosti grada Šapca i druge važne odluke.

On je napomenuo da Grad Šabac nikome ne duguje ništa i da redovno izmiruje sva svoja zaduženja, saopštila je gradska uprava na sajtu sabac.rs

– Za govornicom su se mogle čuti i optužbe da je Grad bankrotirao, što nije istina. Redovno izmirujemo sve svoje obaveze, a danas na računu imamo 644 miliona dinara. Takođe smo pokazali i da dobro sarađujemo sa opštinama iz okoline, pa je doneta odluka da se na Regionalnu deponiju u Sremskoj Mitrovici ubuduće odlaže otpad iz Bogatića i Šida, rekao je gradonačelnik.

On je rekao da je značajno što je izglasana odluka da se u vlasništvo Grada vrati prostor Rankovića apoteke, odnosno Prve narodne apoteke. Prema navodima prvog čoveka grada, ovaj objekat će biti zaštićen i u njemu će biti ustanovljen muzej apotekarstva. Gradonačelnik Zelenović je ponovio ideju da Šabac bude grad bez smeća i pozvao sve građane da učine Šabac čistijim i lepšim.

– Dalji razvoj našeg grada neće biti moguć ukoliko budu nicale divlje deponije. Za bolju budućnost našeg grada i bolju budućnost naše dece moramo obezbediti čist grad, bez smeća. A da bi to realizovali, svako od nas mora krenuti od sebe. Čišćenje divljih deponija zahteva ozbiljna finansijska sredstva, pa zato oni koji prave deponije moraju biti kažnjeni. Na narednoj sednici Skupštine grada Šapca ćemo predložiti veće kazne i mere za sve one koji zagađuju grad, podvukao je Nebojša Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari