Nepotpisani plakati u Čačku protiv gradonačelnika, koalicioni partner SPS ocenio ih kao neistinite 1Foto: portal KomentarPress

U Čačku su zalepljeni nepotpisani plakati protiv gradonačelnika i funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Miluna Todorovića, kojima se optužuje za nenamensko trošenje „narodnih para“, što je danas osudio Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS), koji je deo lokalne vlasti.

Na plakatu piše: „133 miliona evra narodnih para je spiskao za vreme prvog mandata! Položiće račun za svaki evro pred komisijom za proveru javnih nabavki!“ , a uz tekst je objavljena fotografija gradonačelnika Čačka iznad koje je napisano njegovo ime.

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS), koja zajedno sa SNS, učestvuje u lokalnoj vlasti, osudio je lepljenje plakata protiv gradonačelnika.

SPS navodi u saopštenju da se ne dešava prvi put da pamfleti, crteži ili nalepnice povezani sa gradonačelnikom Todorovićem, o njegovim navodnim proneverama, budu okačeni na objekte institucija ili na javna mesta, i da se to radi „po dobro uhodanom scenariju“.

„Autor (plakata) je nepoznat ili nije? Da li je delo političke stranke, pokreta ili pojedinaca koji se prikrivaju pod velom nevladinih udruženja i neformalnih grupa, sasvim je nebitno, jer očita bezidejnost je već duže vremena prisutna kod nekih Čačana koji žele da se bave politikom, a nemaju hrabrosti da se istom zaista bave i stanu na neku političku listu svojom fotografijom, imenom i prezimenom“, navodi se saopštenju SPS-a.

Ta stranka ocenjuje da je cilj lepljenja takvih plakata da se „konstantno ponavljaju neistine“ o aktuelnoj vlasti i nosiocima javnih funkcija Čačka.

„Pa kada dođe vreme za neke nove izbore, da se ti sada nevidljivi ljudi pojave na javnoj sceni Čačka i da prete nekavim novim ‘kriznim štabovima’ i preuzimanjem vlasti bez političkog programa, što opet ne bi bila novina kod nas“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari