Nestorovićev pokret traži da se Nemačka i Ruanda izjasne o najavljenoj rezoluciji UN o Srebrenici 1foto FoNet Milica Vučković

Poslanička grupa „Mi – Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović“ smatra da bi usvajanjem najavljene rezolucije Ujedinjenih nacija o Srebrenici bili satanizovani Srbi u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda u svetu.

Povodom predloga rezolucije kojom bi 11. jul bio proglašen za međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici, poslanička grupa „Mi – Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović“ zatražila je od Nemačke i Ruande da odgovore da li su podnosioci tog predloga Generalnoj skupštini UN, a ako jesu pozvala ih je da dostave predlog i odluku skupštine ili drugog organa kojom se odobrava podnošenje tog predloga.

Poslaničku grupu Nestorovića zanima i da li su se Nemačka i Ruanda, poput Nikaragve, pridružile tužbi Južnoafričke Republike, podnetoj Međunarodnom sudu pravde protiv Izraela, u vezi sa događajima u Gazi, kao i da li će Ruanda i Nemačka predložiti i glasati za Međunarodni dan sećanja na zločine učinjene na području Gaze, ako Generalna skupština UN dobije takav predlog.

„Mi – Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović“ pita i da li će Nemačka tražiti da Generalna skupština UN proglasi dan sećanja na nemački genocid i genocid u Ruandi, kao i da li će Ruanda tražiti od Generalne skupštine da odredi poseban međunarodni dan sećanja na genocid i 800.000 masakriranih i ubijenih lica, silovanja, odvođenje i držanje žena kao seksualnih robinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari