Niko ne zna šta će se ubuduće događati sa Jiem

Izvori Danasa o "slučaju" dosadašnjeg zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD

Ostavite komentar


  1. Hojt Ji je dugogodisnji sluzbenik ministarstva spoljnih poslova /State Department/, nije politicar, nije nikad bio i obican je diplomata srednje generacije. Prema tome, nije i ne moze "dati ostavku", osim ako ne napusta diplomatiju, a to nije uradio, niti ce. Sve su ostale price i nerazumevanje srpskih medija. Bio je zaposlen, jeste zaposlen i to ostaje. Vise nije na mestu zamenika pomocnika, nego ide dalje. Nije do sada bio ambasador, ali ce sada, jer mu je otprilike vreme, po iskustvu i godinama staza. Inace, naravno da se o njemu ne "prica u Vasingtonu", jer se o referentima u drzavnoj upravi, kojih je desetak hiljada ne razgovara, nego eventualno o ministrima

  2. Ji je završio svoju karijeru u Trampovoj administraciji, da bi postao diplomata, morao je biti više rangiran u diplomatskoj hijerarhiji State department-a. Dačićeve i Dodikove pošalice su se obistinile.
    A i da Vas podučim nečemu, kada je upitan da komentariše moguć ambasadorski angažman, on je poricao tu opciju. Da je dobio ponudu, ne bi komentarisao, bilo bi onda čuvena uzrečica "No comment".

  3. Moje skromne procene su da je ovaj čovek neuništiv i može se upo sa našim maginsrnim likom Šojićem. Šta god da urado goodin Ji ide njemu u prilog. Videćemo vrlo brzo . Možda će se baviti biznisom jedono šta bude on želeo.

  4. Ako Obrad Kesić nešto kaže, a "Sputnjik" prenese – sigurno će biti tako…

  5. Steta taman se covek specijalizovao za uvrtanje usiju. dobro mu je islo. Sve sto je dobro kratko traje.

  6. Ma lako je za Hojta. Da li neko zna sta ce se dogadjati sa nama? Sta kaze direktiva iz Moskve?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.