Gojković: Srbiji potrebna Karađorđeva hrabrost

Ostavite komentar


    1. …jedan od malo prezivelih potomaka Nemanjica , kako kaze legenda , sestric , politicki sestric ,Tome Nikolica, takodje potomka…Samo da nadju porodicno stablo…!!

      1. Treba Karadjordjeva hrabrost , ali u vladi nema niko iz Sumadije , sve je Bosna ,Kosovo i Crna Gora .

  1. Srbiji jeste potrebna Karadjordjeva hrabrost , ali se postavlja pitanje da li su joj potrebni preletaci koji su promenili sest stranaka na njenoj politickoj sceni!!!!!!!!!!!!!

    1. Vinston Čerčil reče jednom da svako može da pređe iz stranke u stranku (on je bio torijevac, pa liberal, poa se posle 20 god. vratio torijevcima), ali da je „potrebno biti genije da se to uradi dvaput“. Da vidi ove naše, mislim da bi zanemeo.

  2. Srbiji jeste potrebna Karađorđeva hrabrost, da digne ustanak protiv vlasti, gore od dahijske.

    1. Gospođa je mislila na Karađorđev kukavičluk. Uvek kada je podigao bunu, nešto je krenulo naopako, on je pobegao ,a druge su Turci nabili na kolac. I svi njegovi potomci su bili kukavice. Bežali od austrougara i poveli sa sobom celu vojsku da ih brani usput, a narod ostavili na milost i nemilost okupatoru. I kasnije generacije su pokazale kukavičluk.

  3. Majo, kao prvo ne dolikuje tebi da pominješ Karadjordja. Ceo ti život prodje u lenstvovanju i privilegijama. Ti si jedan od istinskih primera kako se politika može iskoristiti za zadovoljavanje sopstvenih poriva. A politika je država, a država je narod, ali tebi to ne ulazi u glavu. Jer da imaš hrabrosti ti bi sačuvala smisao institucije u kojoj radiš, a ne bi prarila u stopu svoga gazdu, koji krši zakone iz dana u dan svojim ponašanjem, kao kerče, jer samo razmišljaš o sopstvenoj udobnosti. A što se Karadjordja tiče, ne bih rekao da je bio toliko hrabar, koliko bezuman.

  4. Na žalost, imamo Maje, Šešelje i Vučiće da nas usmere ka Evropi, tj. da odemo iz Srbije.

  5. Nisam imao strpljenja da čitam tekst, ali mi je naslov baš simpatičan: Mnogi hrabri ljudi izgiboše u Ustanku, a pomenuti Karađorđe je zbrisao u Austriju, zar ne? U stvari, možda je predsednica skupštine u pravu: Takva “hrabrost” nam verovatno i treba.

    1. Nije u Austriju nego u Rusiju i tamo se krio punih 5 godina. Počelo je sa Nemanjom koji se i rodio u izbeglištvu. Okupatoru su služili svi od Hrebeljanovića pa nadalje. U tzv. modernoj Srbiji, posle Karađorđa su bežali Petar i Aleksandar, Petar II, sa njima, naravno, čitave vlade. Praktično, Srbi su ili bežali ili sarađivali sa okupatorom. Jedini koji se ne uklapaju u tu sliku su srpski komunisti koji ostali da brane zemlju i pobedili, napravivši od Srbije lepu za život, evropsku zemlju.

      1. Fašisti i Komunisti su bili dva najveća zla u 20.-om veku, veće od najgorih epidemija kuge u srednjem veku. Pobili su, satirali i uništavali sve i svakokog, ko se nije sa njima slagao. Njihovi ostaci i danas prave haos svuda, pa i u Srbiji!

    2. Voleo bih da vidim tvoju hrabrost u to vreme. Da budes na celu naroda ,koji podize ustanak protiv tada najjace sile sveta. Sve mu…. do mu…. .

  6. Majo, prvi put da pročitam nešto pametno od tebe. Ali šta da radimo kad ovaj naš diktator ima zečije srce? Kako da ga nateramo da bude hrabar pred tuđinima? On se, s oproštenjem, kurebeca samo pred našim jadno plaćenim novinarkama i novinarima i narodom! A pred strancima izigrava pigmejca!

    1. Tito junak komunisticki, bezao od nemaca ceo rat pa kada su rusi usli u Srbiju usao i on. Zajasio Srbe, pobio dobar deo naroda. A bezao je tito kao austrougarski feldlebel na Ceru od Srba.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.