Nikola Stanković o pretnjama "Kreni-promeni": Vučić počeo, Mitrović, Marić, Vučićević i Spasić nastavljaju 1foto: Nebojša Marković

Pretnje koje organizacija „Kreni-promeni“ dobija nisu iznenađenje jer se mesecima suočava sa klevetama vlasti i njihovim glasnogovonicima poput Željka Mitrovića, Milomira Marića, Dragana Vučićevića i ostalih megafona vladajuće stranke, ali treba dodati i svake vlasti do sada. Posebno je brutalna kampanja koja se sve vreme vodi protiv Sava Manojlovića, direktora „Kreni-promeni“ koju je počeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kaže za Danas Nikola Stanković, iz ove organizacije.

Inicijativa „Kreni-Promeni“ saopštila je u nedelju uveče da sve učestalije dobija pretnje inspirisane narativom koji ka njima šalju, kako se navodi, „najviši nosioci državne vlasti i njihovi propagandisti“.

„Ovo je rezultiralo pretnjom izvesnog Aleksandra Trninića da ćemo biti likvidirani. Mi se nećemo uplašiti, ali pitanje je koliko još ljudi treba da strada da bi se aktuelni režim i njegovi kerberi dozvali pameti“, zapitali su se iz inicijative „Kreni-Promeni“.

Oni su u kratkom video klipu između ostalog objavili i mejl koji su 29. juna dobili od izvesnog Aleksandra Trninića.

„Provaljeni ste, znamo da radite za CIU kao i ostala bagra u Srbiji” i u pitanju je “veleizdaja i kazna je smrtna. Uskoro kreće sprecijalna operacija u Srbiji i bićete likvidirani sa ostalim govnima“, stoji u pomenutom pretećem mejlu, saopštavaju iz „Kreni-promeni“.

Stanković navodi da se Vučićevi pijuni već mesecima utrkuju ko će uputiti najkreativniju uvredu i klevetu na račun Manojlovića.

„Navikli smo na brojne apsurde aktuelne vlasti ali je zaista nadrealno koliko njima smeta jedan mladi čovek, koji je pre svega naučnik i koji zajedno sa svima nama traži samo da se poštuju i primenjuju zakoni ove države. Savo već mesecima putem društvenih mreža dobija pretnje fizičkim nasiljem, Simo Spasić (predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa KiM prim. aut) mu redovno šalje veoma bizarne preteće poruke u kojima na morbidan način etiketira i Manojlovićevu porodicu. Tu vrstu etiketiranja od Sime Spasića samo je preuzeo Željko Mitrović (vlasnik kompanije Pink prim aut), a pre par dana smo na zvaničan mejl naše inicijative po prvi put mi kao tim dobili pretnju likvidacijom – kaže naš sagovornik.

On navodi da će pretnje prijaviti nadležnim organima iako u njih zaista nemaju nikakvo poverenje.

– Da li zaista mislite da će Vulin ili Zagorka Dolovac inicirati saslušanje predsednika, premijerke i njihovih glasnogovornika koji nas mesecima etiketiraju kao strane plaćenike, državne neprijatelje i huligane? Pretnje koje dobijamo su upravo posledica takve njihove kampanje i oni su najodgovorniji – zaključuje Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari