Nisam hteo da preskačem ogradu Predsedništva, znao sam da će da pucaju u nas - sa pravom: Vučić o vremenu kada je bio opozicija i protestovao 1Foto: printscreen / TV Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je osuđujući proteste Srbija protiv nasilja podsetio na vreme kada je bio opozicija i kada je 2008. i 2009. godine bio među opozicionim političarima koji su protestovali protiv tadašnje vlasti.

Kao, navodno, iskusni opozicionar, govorio je takozvanom fenomenu „pendrek spasa“ kako bi se istakao u svojoj „toleranciji“ naspram protesta Srbija protiv nasilja, pa je rekao da kada vlast krene u represiju nad demonstrantima, onda je to za opoziciju koja ih organizuje zapravo dobra stvar jer zbog tog nasilja se dobija, istakao je, bar još deset dana goriva za dalje…

Potom je govorio o tome kako su u vreme kada je Boris Tadić bio predsednik Srbije, krenuli policajci na demonstrante, kao i da je njega štitio Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije…, bez obzira, napomenuo je, u kakvim su njih dvojica sada odnosima.

Kao mnogo važnije od toga, dodao je, u tim demonstracijama je preminio Ranko Panić, nekoliko dana posle udaraca i batina koje je dobio na tim protestima.

Posebno važno bilo je Vučiću da istakne kako u to vreme protiv Dragana Đilasa, aktuelnog predsednika Stranke slobode i prave, nije bilo moguće objaviti nijednu vest, dok je, kako je naveo, protiv Borisa Tadića, to možda i bilo moguće…

– Nije bila nijedna televizija, ništa, samo radio Fokus, sa lokalnom frekvencijom… Ništa, ništa, sve je bilo u rukama režima – rekao je on.

Mi smo tražili izbore, napomenuo je. „Ma, kakvi ni da čuju…“.

Onda je predsednik Srbije hvalio smirenost i dostojanstvo Tomislava Nikolića, bivšeg predsednik SNS i Srbije, u tim danima kada je SRS demonstrirao ulicama Beograda.

Podsetimo, te demonstracije su uglavnom bile zbog hapšenja rRatka Mladića i Radovana Karadžića, koji su osuđeni na doživotne kazne zatvora pred Međunarodnim sudom pravde.

Naveo je Vučić da prilikom tih demonstracija, kada je Boris Tadić bio predseni, nije ni hteo da preskoči, kako je rekao, tu ogradu od Predsedništva, 2009. godine, jer, naznačio je: „Znao sam da će da pucaju u nas – sa pravom“.

Na primedbu Milomira Marića da Vučić navodno pušta demonstrante da ulete i u RTS, Vučić je rekao – puštate ih, ali ih posle izbacite lagano..

Govoreći o odnosu sa predstavnicima vlasti kada je on bio opozicija, a DS vladajuća stranka, Vučić je rekao da je od „Dačićeve i Rakićeve policije dobio batine“, ali i da su mu oni drugovi, za razliku od Đilasa i Tadića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari