Nogo saslušan u tužilaštvu, brani se sa slobode 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Portparolka Višeg tužilaštva u Beogradu, Irena Bjeloš, izjavila je danas agenciji Beta da su privedeni doskorašnji poslanici Skupštine Srbije, Srđan Nogo i Zoran Radojičić, saslušani i da tužilaštvo nije predložilo pritvor, tako da će se oni braniti sa slobode.

Njih dvojica su uhapšena pre dva dana, kako je tada saopštila policija, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uredjenja države, kada im je odredjeno zadržavanje do 48 časova i, uz krivičnu prijavu, privedeni su u tužilaštvo.

Portparolka Bjeloš je navela da je tužilaštvo donelo odluku kojom se ukida to rešenje o zadržavanju od 3. avgusta.

Objašnjavajući proceduru, ona je navela da je delo za koje se sumnjiči Nogo u nadležnosti Višeg tužilaštva, i da je pokrenut postupak preduzimanjem dokaznih radnji, što podrazumeva saslušanje osumnjičenih na krivičnu prijavu.

Na pitanje na koju se radnju odnosilo saslušanje, ona je rekla da je to bilo „povodom događaja od pre dva dana zbog čega su i zadržani“.

Nogov advokat Marko Pušica je tada izjavio kako veruje da je Nogo uhapšen jer je najavljivao upotrebu pejntbol puške ispred parlamenta kada novi poslanici budu dolazili na zakletvu.

Potvrđivanjem mandata novim poslanicima Nogu je prestao da važi poslanički imunitet.

Advokat Marko Pušica tvrdi da je Nogu montiran proces.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari