Nova spoljna politika – Srbija bliže Zapadu

Kako javnost vidi odluku Vlade da otkaže vojne aktivnosti sa svim partnerima na šest meseci

Ostavite komentar


  1. Nas stalno zavaravaju da možemo da budemo nezavisni ili zavisni. Pa ni SAD ni kina ni Rusija nisu nezavisni . Rusija zavisi od kine i EU za prodaju energenata. Kinezi izvoze u SAD. SAD zavisi od kine za recimo hirurške maske. Mi sa druge strane zavisimo od EU kada je mir i stabilnost u pitanju, A od Sad kada je finansijska stabilnost u pitanju. Pitanje nezavisnosti i suvereniteta je postalo prevazidjeno još u 19 . U vodjenju države mozes da budeš promišljen ili nepromišljen i kad odabereš stranu ne smeš da je menjaš ili ćeš uvek izvuci deblji kraj.

  2. Vučićeva jedina sjajna stvar sa Amerima su Pranjani.
    Odličan potez.

    Ova katastrofa iz Vašingtona gde je uspeo nemoguće, da Izrael prizna KiM,
    sramota doveka.

  3. Sedenje na 3 stolice ali i približavanje zapadu će se osvetiti vlasti. Većina Srbije NEĆE u NATO a neutralan stav je samo farsa. Cilj je isterati Rusiju iz NATO interesnih zona radi blokade u kad tad napada na Rusiju da se uzmu resursi Rusije za bogaćenje gospodara sveta na zapadu. Narodi su potrošna roba i topovska mesa za njihove ciljeve.

  4. Sad vojnici rasporedjeni u Libanonu neka izigravaju pokretne mere Hezbolahu.Suluda politika marioneta CIA

  5. Sta znaci prilazak zapadu jednostavno receno samo jos opasniji kolonijalni procesi od kulture do vojne bezbednosti .Prilazak zapadu ce nas dovesti do stanja da ne samo sto cemo biti identitetno pogubljeni nego i vojno nesposobni kao sto smo to donekle vec i danas.

  6. U Srbiji ne postoji strategija već samo želja jednog čoveka da što duže ostane na vlasti.Smešno je što se sada vode diskusije da li je ovo dobro za Srbiju ili ne kada već sutra ponovo može da se promeni politika ako jedan čovek pomisli da ce to biti bolje po njega.U pitanju je samo lični interes koji se prikriva toboze brigom za boljim mestom Srbije u svetu.

  7. Kakav svet ovih dana: opozicija kuka za Rusijom a oni koji su bili u savezu 90-tih nas vode ka zapadu. Tesko istoku koji clanice szs brane…

  8. Oko Srbije skoro sve države su članice NATO i EU. Ne vidim da gradjani tih država protestuju, da se isključe iz tih organizacija. Srbija je fenomen. Od vlastodržaca je stvorena neka fama, da ako okrenemo leđa majčici Rusiji, gotovo propast. Po finansijsku pomoć vlastodržci idu na Zapad, a po moralnu pomoć, od koje nema koristi, to nam daje majčica Rusija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.