Nova stranka: Svi na protest 1Foto: Logo

Nova stranka saopštila je danas da je, u trenucima kada se okovi apsolutizma sve snažnije stežu oko svake institucije, medija, pa i pojedinca, dužnost građana da aktivno učestvuju u promenama koje neminovno moraju doći i zaustave dalje propadanje svoje države.

Na ulicama Beograda su protekle tri subote bile desetine hiljada pristojnog sveta koji ne može i neće dozvoliti da mu uguše elementarna ljudska prava, slobodu govora i mišljenja i iznad svega – dostojanstvo, navodi se u saopštenju.

Nova stranka je, kako se podseća, jasno postavila zahteve protesta, koji će i danas biti održan na istom mestu u isto vreme. To su smena ministra policije, ministarke pravde i republičke javne tužiteljke, jer su direktno odgovorni što je Srbija pretvorena u poprište kriminala, smena gradonačelnika i zamenika gradonačelnika Beograda zbog katastrofalnog načina vođenja glavnog grada koji sve manje liči na jednu ozbiljnu evropsku prestonicu 21. veka, a sve više na paradu kiča i megalomanskih projekata koji se finansiraju iz naših džepova.

Nova stranka traži i oslobađanje medija okova autokratije i vreme za opoziciju na javnom servisu koji plaćaju svi građani Srbije, ispitivanje veze kriminala i vrha države, kao i fer i slobodne izbore koji su preduslov za ravnopravnu demokratsku borbu.

Nova zato poziva sve svoje članove i simpatizere da danas u 18h časova budu na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu i jasno pokažu da ovako dalje neće moći. Promene su počele, neka nas prebroje ponovo, pručila je ta stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari