Novaković (NS): Nećemo dozvoliti da mafija Novosađanima otme obalu Dunava 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je protest „Buna protiv mafije“ bio kulminacija ogorčenja, besa i nezadovoljstva koji tinjaju u Novom Sadu već 10 godina zbog načina na koji SNS upravlja gradom.

„Nezadovoljstvo građana je kulminiralo i zbog ideje gradske vlasti da gradi ‘Novi Sad na vodi’ na četiri kilometra najlepšeg dela novosadske obale Dunava, koja su ujedno i pluća Novog Sada“, rekao je on televiziji N1.

Kako je saopštila Narodna stranka, Novaković je naveo da bi u obali Dunava, ako bi bio izgrađen „Novi Sad na vodi“, uživali samo oni koji mogu da plate stanove u tom „tajkunskom naselju“, u kojem bi kvadratni metar stana koštao izmedju 6.000 evra i 10.000 evra.

„Da li Novi Sad pripada gradjanima ili građevinskoj mafiji? Ako se izgradi ‘Novi Sad na vodi’, onda ćemo na osam hektara imati kompleks zgrada od 20 spratova, a to je investicija koja bi angažovala milijardu evra“, rekao je Novaković, koji je i predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad.

Dodao je da se „Novi Sad gradi, ali se ne razvija“, jer stanogradnju ne prati gradnja komunalne infrastrukture.

„Grade se zgrade, ali nema parkova, parkinga, nema socijalnih sadržaja koji čine život u jednom gradu“, rekao je Novaković.

On je istakao da je sramotno što je na prethodnom protestu intervenisalo privatno obezbedjenje „koje je dobilo licencu na nezakonit način jer su zaposlili ljude sa debelim kriminalnim dosijeima“.

„Policija je tu bila u podredjenom položaju u odnosu na obezbedjenje, što je nenormalno. Zato smo podneli zahtev da unutrašnja kontrola MUP ispita ovaj slučaj, i podneli smo zahtev tužilaštvu da ispita da li je upotrebljena prekomerna sila, a videli smo da jeste. Mi se nećemo umiriti dok ne budu procesuirani ljudi koji su vršili nasilje nad građanima“, rekao je Novaković.

Jučerašnji protest „Buna protiv mafije“ organizovan je povodom namere gradske vlasti da realizuje projekat „Novi Sad na vodi“ i povodom nedavnog prebijanja demonstranata na skupu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana (GUP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari