Obrad Turković SSP Kragujevac: Godine koje su pojeli skakavci - Najavljeni kapitalni projekti se ne završavaju, najteže vreme tek predstoji 1Foto: GrO SSP Kragujevac

U budžetu grada Kragujevca se iz godine u godinu prenose razvojni kapitalni projekti koji se nikako ne završavaju, poput projekta sanacije gradskih fasada, rekonstrukcije tržnice, trga Radomir Putnik, gradske infrastrukture, naglasio je danas na konferenciji za štampu Obrad Turković, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

Po njegovim rečima petu godinu za redom Gradska skupština će usvojiti budžet koji se kreće u rasponu od 9,3 do 10 milijardi dinara. Dok izveštaji narodne banke govore da će inflacija u 2022.godini dostići 15 posto, ministarstvo finansija za 2023.godinu predviđa da će se inflatorni udar kretati od 6 do 8 procenata.

– Tako da će i ova 2023. godina za građane Kragujevca biti godina koja su pojeli skakavci, smatra Turković.

Za GrO SSP Kragujevac „pored velikih napora da se prikaže rast budžetskih prihoda kako po osnovu poreza na imovinu tako i po osnovu rasta prihoda od poreza na plate, mi se suočavamo sa realnošću da nam predstoji najteža godina u kojoj će realni poreski prihodi biti i do 20 posto manji u poređenju sa 2021. i 2020. godinom”.

– Naredna 2023. godina je predizborna, a možda i izborna godina u Srbiji i Kragujevcu, i nadamo se da će SNS nakon tri godine zaostatka u ovoj poslednoj godini uspeti da sustigne ostvarivanje čvrstih predizbornih obećanja poput Stadiona, Kliničkog Centra, Tržnice, Fasada, Zgrade FILUM, Bioskopa Šumadije i Pionir, sanacije deponije, podsetio je ispred Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Turković na današnjoj pres konferenciji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari