Obradović (Dveri): Vlada koju predlaže Ana Brnabić neozbiljna, preskupa i kratkoročna 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Dveri Boško Obradović predstavio je novinarima „anti-ekspoze“ tog pokreta u kome je naveo da bi Dveri, da su na mestu mandatarke za sastav nove vlade Ane Brnabić, izričito bile protiv uvođenja sankcija Rusiji, protiv pravljenja od Srbije „centra za eksperimentisanje biotehnologijama“, a da bi se zalagale za „ekonomski, ekološki i socijalni patriotizam“.

Obradović je kao poslanik, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao i da vlast priznaje da je inflacija u Srbiji 14 odsto, ali da su svi proizvodi poskupeli 50 odsto, zbog čega treba obezbediti „energetsku i prehrambenu bezbednost svake porodice u Srbriji“.

On je ocenio da je vlada koju predlaže Ana Brnabić „jedna neozbiljna, preskupa, kratkoročna Vlada Srbije koja služi samo da sakrije istinu o onome što je ova vlast do sada radila“.

Obradović je istakao da je novost u ekspozeu Ane Brnabić, koja ga posebno zabrinjava, „njeno insistiranje na savremenim biotehnologijama i spremnost Vlade da Srbija postane centralno mesto za eksperimente sa biotehnologijama“.
„Zato predlažem da Ministarstvo zdravlja dobije i resor za bioetička pitanja, i da svaka od tih savremenih biotehnologija bude propuštena kroz filter“, kazao je Obradović.

Dodao je da se Dveri zalažu za „zamenu uvoza domaćom proizvodnjom“, i upitao predstavnike vlasti „gde odlazi višak novca koji se daje za infrastrukturne radove“, navodeći da svaki kvadratni metar izgrađenih zgrada ili puteva u Srbiji košta mnogo više nego u zemljama u regionu i Evropi, a da većina tendera ima samo jednog učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari