Obradović: Formiranje patriotskog i državotvornog bloka je početak nove ere srpske politike 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas u Valjevu da je formiranje patriotskog i državotvornog bloka početak nove ere srpske politike i da je to savez za budućnost koji će presudno uticati na formiranje budućih vlasti na svim nivoima, saopšteno je iz te stranke.

„Sabrali smo se na ključnim idejama srpskog suverenizma, a to je odbrana i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, Republike Srpske, ‘ne’ sankcijama Rusiji i članstvu Srbije u NATO i ‘da’ svemu što je domaće – domaćem ekonomskom interesu, domaćem privredniku i poljoprivredniku, srpskom seljaku, zaštiti životne sredite i očuvanju tradicionalne porodice“, kazao je Obradović u razgovoru sa građanima.

Prema njegovim rečima, to je program koji danas podržava više od 80 odsto građana Srbije.

Obradović je naglasio da je Valjevo za njih važan grad na koji će posebno obratiti pažnju u daljem političkom delovanju, grad sa ogromnim potencijalima, u kojem je, nažalost, prosečna plata manja za 20.000 dinara od republičkog proseka.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski istakla da je ukrupnjavanje državotvornih snaga odgovor na monolitnu političku scenu i na potrebu građana da se uspostavi adekvatna alternativa, kao i da je nacionalno okupljanje nasušna potreba srpskog naroda i države.

„Mi smo danas u Kolubarskom okrugu da postavimo temelje nacionalnog okupljanja koje je započeto kao odgovor na izazove sa kojima se naša zemlja suočava, na pritiske koje trpi spolja, na političku krizu kojom je zahvaćena iznutra i na potrebu naroda da dođe do suštinskih i korenitih promena“, kazala je ona.

Kako je naglasila, građani Srbije žele promene, ali ne žele da one budu na krilima povratka na stari režim.

Pozvala je sva udruženja koja neguju kulturu i tradiciju u valjevskom kraju da se pridruže nacionalnom okupljanju. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari