Obradović o blokadi RTS: Poslaćemo poruku da je Javni servis zarobljen i da mora biti oslobođen 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da će sutrašnjom blokadom zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) u Beogradu, Savez za Srbiju (SZS) poslati poruku da je Javni servis „zarobljen“ i da „mora da otvori svoja vrata“ za ljude poput novinara Milana Jovanovića iz Grocke i uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića.

Navodeći da je RTS kao „vlasništvo“ gradjana Srbije „blokiran već osam godina“, Obradović je rekao da će SZS sutra simbolično organizovati osmočasovnu blokadu svih ulaza u zgradu Javnog servisa kako bi poslao poruku da ta institucija „mora biti oslobođena“.

„Sutrašnji skup biće miran i nenasilan iako režim sprema provokacije. Spremni smo da zaposlenima u RTS garantujemo da neće imati nikakvih problema sa nama a posle blokade očekujemo da na Javnom servisu može da se čuje i drugačije mišljenje jer nije RTS mesni odbor Srpske napredne stranke pa da on uređuje drugi Dnevnik“, kazao je predsednik Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Govoreći o sutrašnjem nastavku razgovora o izbornim uslovima uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, Obradović je ocenio da će to biti „važan test odnosa Brisela prema srpskoj demokratiji“.

„Ako predstavnici EP sutra kažu da u Srbiji nema uslova za slobodne i poštene izbore, Aleksandar Vučić će već prekosutra morati da sedne za pregovarački sto a ako kažu da takvi uslovi sada postoje, znači da su izabrali Vučića a žrtvovali srpsku demokratiju“, ocenio je Obradović.

Dodao je i da bi izostanak izjašnjavanja posrednika iz Evrope o izbornim uslovima u Srbiji značio „podršku Aleksandru Vučiću i ubijanje posrnule srpske demokratije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari