Obradović: Radova na metrou nema, Mali ne govori istinu 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović izjavio je danas da nema radova na izgadnji metroa na Makiškom polju i da ministar finansija Siniša Mali ne govori istinu kada tvrdi da radovi napreduju neviđenom brzinom.

„Snimci iz drona iz septembra 2022. i decembra 2023. pokazuju da radovi stoje, nema pomaka“, kaže Vladimir Obradović u saopštenju.
On je pitao Malog zašto krije odgovor na najvažnije pitanje – zašto je cena izgradnje metroa u Beogradu povećana sa 2,2 na 6,6 milijardi evra.

„Planirate da potrošite 10 odsto srpskog BDP-a, odnosno četiri godišnja beogradska budžeta, na projekat kom se oštro protivi i iz čijeg se razvoja povukao Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu, zato što niste uvažili desetine njihovih primedbi. Umesto da konačno odgovorite, hvalite se kako radovi na Makiškom polju napreduju neviđenom brzinom. Gospodine Mali, prestanite da lažete Beograđane“, naveo je Obradović.

Uz dostavljene snimke Obradović je ocenio da je beogradski metro pod ovom vlašću postao „samo još jedan spomenik na groblju propalih projekata SNS-a u Beogradu“ i dodao da se ni Mali ni njegova „Šešelj-Šapić koalicija“ od 17. decembra neće mnogo pitati o metrou.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je ranije da se metro već gradi i da će prva linija beogradskog metroa biti završena do 2028. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari